Beatrice Tudor (PSD): Referendumul pentru familie este o temă de unitate națională. Nu trebuie folosită pentru dezbinare

Tudor Beatrice

Deputatul PSD de București Beatrice Tudor  a criticat declarațiile și poziționările politicienilor din Opoziție și ale celor din societatea civilă care folosesc subiectul referendumului pentru familia tradițională pentru a dezbina societatea românească, fiind mânați doar de ura lor absurdă față de PSD.

  • Beatrice Tudor susține că subiectul referendumului pentru familia tradițională este o temă care poate să unească societatea românească, și așa dezbinată.

În opinia ei, orice tentativă de a submina acest referendum nu face altceva decât să creeze conflicte artificiale între români.

familia traditionala“Am observat două tipuri de poziționări extrem de îngrijorătoare venite atât din partea politicienilor de Opoziție, cât și din partea unor voci care se recomandă a proveni din societatea civilă. Pe de o parte, se continuă lupta politică și pe terenul familiei tradiționale, românii fiind încurajați să urască și să disprețuiască PSD pentru că acest partid susține referendumul pentru familie. Este ceva profund greșit și nociv, care nu va duce decât la crearea de tensiune și de conflicte între milioanele de români care susțin PSD și care susțin familia tradițională și cei care ne atacă.

Pe de altă parte, sunt încurajările pentru boicotarea referendumului, argumentate tot cu mesaje anti-PSD. Le transmit acestor instigatori să-și depășească obsesia pentru PSD și să se concentreze pe subiectul discuției: familia tradițională este o temă de unitate națională, nu o temă politică”, a declarat Beatrice Tudor.

În același timp, deputatul PSD de București a făcut un apel și către instituțiile abilitate, de a veghea în ceea ce privește creșterea temperaturii sociale prin limbajul incendiar care este folosit în comunicarea publică pe acest subiect. 

“Am observat și în cadrul dezbaterilor din Parlament că atunci când vine vorba despre acest subiect limbajul și termenii folosiți depășesc cu mult sfera bunului simț. Cu toată responsabilitatea fac un apel foarte serios către instituțiile abilitate de a veghea asupra menținerii păcii sociale, pentru că este foarte ușor să se inflameze spiritele prin termenii incendiari care văd că deja sunt vehiculați în spațiul public”, a mai afirmat Beatrice Tudor.