Beatrice Tudor: Reducerea TVA pentru turism, cea mai importantă măsură de sprijin din ultimii 20 de ani

Tudor Beatrice

Deputatul PSD de București, Beatrice Tudor, a declarat, în contexul în care Guvernul a adoptat joi o Ordonanță de urgență prin care se reduce cota Taxei pe Valoarea Adăugată pentru turism și activități conexe, că această decizie este cea mai importantă măsură luată în vederea susținerii concrete a turismului românesc din ultimii 20 de ani.

“Reducerea TVA pentru servicii de turism este o măsură extrem de importantă și de pozitivă. Este poate cea mai bună măsură de sprijinire a turismului românesc din ultimii 20 de ani. Reducerea TVA va stimula turismul în România, va contribui la reducerea evaziunii fiscale, la creșterea consumului și la creșterea economică. Mai mult, este o măsură care va avea efecte vizibile și directe în favoarea cetățeanului”, a declarat Beatrice Tudor, potrivit unui comunicat.

Deputatul PSD de București a mai arătat, în acest context, că și introducerea tichetelor de vacanță au avut efecte pozitive asupra turismului intern și a salutat ideea de continuare a programului în anul 2019. 

tichet vacanta“Programul tichetelor de vacanță din acest an, care va continua și în următorii doi ani, a făcut ca în 2018 turismul românesc să aibă cel mai bun rezultat financiar din ultimul deceniu. Aceste rezultate, adică o cifră de afaceri de aproximativ 15 miliarde de lei și un profit estimat în valoare de 2,6 miliarde de lei, arată că turismul românesc este pe drumul cel bun pentru a-și atinge potențialul, pentru a produce noi locuri de muncă și pentru a reda stațiunilor de pe litoral sau din zona montantă strălucirea pe care au avut-o în trecut”, a mai afirmat Beatrice Tudor.

Viorica Dancila   Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, înaintea şedinţei de Guvern, că Executivul aprobă reducerea TVA la 5% în domeniul turismului, pentru cazare, servicii de restaurant şi catering, dar şi pentru utilizarea facilităţilor sportive, parcurilor de distracţii şi recreative, a declarat premierul Viorica Dăncilă, argumentând că turismul românesc este un domeniu dinamic şi cu potenţial de creştere.

Potrivit premierului, România va avea astfel cea mai redusă cotă de TVA din Uniunea Europeană aplicată în turism, iar experienţa din anii trecuţi dovedeşte că scăderea acestei taxe produce efecte pozitive în economie.