Biden trasează noi sarcini României: Vom mai da Ucrainei şi alte sisteme Patriot

Președintele SUA, lider al NATO, a trasat ieri sarcini noi aliaților, la Summitul aniversar de la Washington, între care donarea de noi sisteme Patriot Ucrainei. România a fost nominalizată de Biden, alături de alte trei state, între țările care ar urma să livreze noi sisteme de rachete Patriot către Ucraina, după ce CSAT deja a decis donarea unuia, scrie inpolitics.ro.

Președintele american Joe Biden s-a angajat să furnizeze Ucrainei cinci noi sisteme strategice de apărare aeriană pentru a contracara atacurile necruțătoare ale Rusiei, într-un discurs puternic în care a salutat liderii NATO la Washington DC, relatează BBC.

În declarații scurte, dar puternice, la deschiderea summit-ului, președintele a declarat alianța militară „mai puternică ca niciodată”, întrucât se confruntă cu un „moment crucial” în războiul dintre Rusia și Ucraina.

Biden a spus că SUA vor colabora cu Germania, Italia, Olanda și România pentru a dona baterii de rachete Patriot și alte sisteme pentru a ajuta Ucraina, pe fondul creșterii victimelor civile în conflict.

Anunțul vine la doar două zile după ce o rachetă rusă a atacat un spital de copii din capitala Ucrainei Kiev – un atac pe care primarul orașului a spus că a fost printre cele mai grave de la începutul războiului.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare