joi, august 11, 2022

Bilanţul Ministerului Economiei: Sunt probleme cu banii. Pensiile şi salariile, acoperite

 

Ministrul Economiei, Niculae Bădălău a declarat, joi, că sunt probleme cu banii la nivel autorităţilor. Bădălău dă garanţii că banii de la bugetul de stat acoperă pensiile şi salariile.

„Sunt probleme cu banii, dar nu sunt probleme care nu se pot rezolva. Ei trebuie reaşezaţi şi cu siguranţă terminăm cu un deficit de sub 3%. (…)E normal (să fie probleme cu banii, n.red.), România îşi doreşte mult, eu mi-aş dori investiţii, aeroport în fiecare oraş etc, la asta mă refer. Nu avem o problemă cu salarii şi pensii, astea sunt nebuniile unora, şi nici nu aş putea să fiu prea riguros aici, eu nefiind ministru la Finanţe”, a afirmat declarat Niculae Bădălău, la prezenţarea bilanţului activităţii sale de la Ministerul Economiei.

Niculae Bădălău a declarat să îşi asume depăşirea deficitului, cu o condiţie.

„Dacă am investi într-o autostradă, eu cred că aş fi de acord să mergem şi să susţinem la Uniunea Europeană să accepte să depăşim deficitul, dar să ştim că se duc banii într-o investiţie majoră a României”, a declarat ministrul Economiei.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a  declarat că ţinta de deficit bugetar pentru finalul anului rămâne tot 2,76% din PIB, aşa cum s-a angajat iniţial.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner