luni, august 15, 2022

BILETE DE PAPAGAL

Cabinetul Preș. României Normale mai poate (în)dura?

Date fiind sentimentele manifestate de membrii USR-iști PLUS-iști și AUR-ari la adresa tovarășilor din partidele istoriei recente D-nul Preș. al României Normale a căutat să evite o ruptură organizând o conferință separată cu cei dintâi care au câștigat locul doi. Eforturile D-nului Preș. al României Normale au fost de a ajunge la un compromis întru stabilirea măsurilor represive de a scoate în afara deciziei politice a partidului de stânga. Aceasta cu atât mai mult cât și articolele de eri ale „ECOPOLITIC MEDIA” au fost interpretate ca noi și grave avertismente: Liberalii, Useriștii, Plusarii sunt intransigenți și doresc să revendice numai pentru sine puterea.

PARTIDUL INTELIGENȚEI

Mărturisim că zguduitura fu puternică și atinse și inima, la auzul demisiei din guvern a premierului căruia i s-a solicitat în unanimitate demisia din fruntea partidului.

Nu se poate prevedea cu precizie fixă cât va mai dura actualul guvern interimar dar e cert că și următorul guvern are zilele numărate. Pentru că se pare că național-liberalii și corporatist-useriștii au ajuns la concluzia inutilității înlocuirii actualilor membrii din guvern, întrucât și aceasta ar fi o formulă provizorie.

Cu toate acestea s-a întărit o idee că după vaccinarea occidentală relaxarea va coincide cu programul de guvernare al D-nei Șoșoacă de AUR care va susține ferm redeschiderea școlilor și că efectiv sunt exceptaţi” de la nepurtatul măştii doar cei care vor să se protejeze de smog și de gripă.

Criza POLITICO-SANITARĂ

●●●MERGE SPRE APOGEU●●●

Până în prima jumătate a lunii decembrie 2020, pe teritoriul României, au fost cofirmate de către B.E.C. 465 de cazuri de parlamentari.

Dintre aceștia aproape jumătate sunt cazuri noi restul fiind cazuri asimptomatice confirmate pozitiv încă din 2016, 2012…

Peste 30% din cazuri provin din zona roșie dar remarcăm faptul că 10% din cazurile noi au fost depistate provenind din focare de infecție apărute spontan în zonele grav afectate de populism,naționalism, unionism, patriotism, intelectualism și damblagism.

Alertă maximă în Parlamentul României, scaunele de la conducerea celor două camere și al guvernului sunt suprasolicitate de către pacienții ce manifestă forme grave de putere și au nevoie de funcții înalte ca de aer. Majoritatea cazurilor ce s-au cramponat de scaune au prezentat comorbidități cu risc mare de deces politic.

Notă: unele formulări au fost inspirate din ziarul „Bilete de Papagal” 8 februarie 1945 director/fondator Tudor Arghezi

BILETE DE PAPAGAL

O lectură:

Cumsecadele Kuriatnikov autori Ilf și Petrov

O Idee:

A avea mult înseamnă adesea a stăpâni puțin.Tudor Arghezi

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner