marți, iunie 28, 2022

Bogdan Chirieac: Justiția în România a devenit un „cancer” care riscă să distrugă societatea

Jurnalistul şi analistul politic Bogdan Chirieac spune că justiția în România a devenit un „cancer” care riscă să distrugă societatea.

În contextul comentării, la România TV, a atacurilor dure ale lui Tudor Chirilă la adresa lui Iohannis, el a afirmat:

„Într-adevăr, este un timp scurt în care Tudor Chirilă a trecut de la susținere la atacuri la adresa președintelui Klaus Iohannis. USR, în acest moment, și-a fixat o țintă pentru a prinde electorat. O țintă trebuie să aibă și un chip, nu tragi în gol. Cum a fost Dragnea țintă când era PSD-ul la putere și România creștea economic spectaculos, acum ținta aleasă de USR este Klaus Iohannis care este la al doilea mandat, iar puterea sa descrește, nu crește, mai ales că performanțele economice recente ale României nu sunt de natură să-i sporească încrederea și credibilitatea.

Totuși, folosirea unor astfel de cuvinte nu-și are locul. E adevărat că președintele Iohannis ar putea lăsa moștenire, la finalul celor două mandate, o reformă profundă a justiției și a administrației. Justiția în România a devenit un cancer care riscă să distrugă societatea. Ea este nefuncțională! Nu vorbesc doar despre justiția penală care este folosită de prea multe ori ca un bici politic. Nu, vorbesc de justiția civilă: termene de 10 ani că te judeci pentru o bucată de pământ; 5 ani ca să stabilești câștigătorul unei licitații, iar după aceea studiul de fezabilitate nu mai este valabil, pierzi bani europeni. Sunt efectiv monstruozități”, a transmis analistul politic Bogdan Chirieac la România TV, conform dcnews.ro.

„În partea cealaltă, administrația este cea mai puțin performantă din Uniunea Europeană și avem dovadă execuțiile bugetare – și pe fonduri europene, dar și pe fonduri naționale. Ele ar putea fi reformate din temelii dacă ar putea exista o colaborare reală Președinte – Guvern – Parlament. De pildă, justiția –  așa cum este așezată acum, ca o placă de mormânt peste țară – e foarte greu de reformat fiindcă noii moguli nu mai sunt în media, în politică, ci în justiție, iar stăpână peste această justiție nu este legea. Cum s-a ajuns aici? Putem detalia dacă se face o analiză atentă, dar cu aceste două pietre de moară de picioare… România nu are cum să progreseze. Președintele, trebuie să recunoaștem, are un rol fundamental în reformarea țării – dacă vrea să o facă”, a conchis analistul politic.

spot_img

1 COMENTARIU

  1. ASTA E JUSTIȚIA CONTROLATĂ DE AMERICANI ȘI OCCIDENTALI PE CARE DOMNUL BOGDAN CHIRIAC ÎI PUPĂ ÎN CUR. ESTE JUSTIȚIA IMPUSĂ DE SUA, UE ȘI NATO. O JUSTIȚIE CRIMINALĂ STALINISTĂ CONDUSĂ DE SECURIȘTI TRĂDĂTORI DE NEAM SI ȚARĂ. ASTA E JUSTIȚIA CONTROLATĂ DE AMERICANI ȘI OCCIDENTALI CARE BAGĂ ÎN PUȘCĂRIE OAMENI NEVINOVAȚI ȘI DISTRUGE VIAȚA MULTOR OAMENI NEVINOVAȚI . BUNUL DUMNEZEU SI MĂICUȚA DOMNULUI SĂ LE PLĂTEASCĂ CU VÎRF ȘI ÎNDESAT ACESTOR CRIMINALI ȘI TRĂDĂTORI DE NEAM SI ȚARĂ CARE CONTROLEAZĂ JUSTIȚIA DIN ROMÂNIA ȘI DISTRUG VIEȚILE MULTOR OAMENI NEVINOVAȚI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner