miercuri, mai 25, 2022

Boloş: Mă uit cu invidie la Italia, care deja este la 10 la sută din PNRR/Lipsesc investițiile în irigații  

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat, vineri seară, că se uită cu invidie la Italia care a implementat deja 10 la sută din PNRR, în comparație cu România care are unele obiective, precum digitalizarea ONG-urilor, care ar fi putut să se regăsească în politica de coeziune.

”Nu pot să spun acest lucru (că a fost negociat prost PNRR – n.r.), spun doar că suntem la ceva timp distanţă de aprobarea pe care a dat-o Comisia Europeană şi mă uit cu invidie la Italia, care  deja este la 10 la sută din PNRR şi a început implementarea pe proiecte. Noi avem de implementat Planul Naţional şi aşa cum este el acum în stadiul în care este el acum, noi trebuie să accelerăm tot ceea ce înseamnă proceduri de implementare”, a declarat ministrul Marcel Boloş, la Digi 24.

Marcel Boloș a afirmat că România nu și-a fixat prin PNRR ”obiective mari”

”Am analizat, comparativ PNRR al României cu PNRR al altor state membre şi de regulă şi-au fixat obiective mari pentru ca prin PNRR să îşi crească, cu adevărat capacitatea de rezilienţă şi să fie motorul de dezvoltare de care are nevoie fiecare ţară. Când ne întoarcem la  la România, are obiective fixate care puteau să se regăsească în politica de coeziune foarte bine şi să nu pornim la drum, vă dau un exemplu, digitalizarea ONG-urilor care este un obiectiv frumos şi pe care ni-l dorim  să avem o societate civilă cât mai puternică, dar putea să fie în politica de coeziune şi să  urmărim prin PNRR obiectivele mari de ţară care să ducă la dezvoltarea economică a României”, a afirmat Boloș.

Investiţiile în sistemul de irigaţii lipsesc din PNRR, a spus ministrul.

”Dau un exemplu, dorim să valorificăm potenţialul agricol al României,  ştim că avem o zonă cu potenţial foarte bun pe zona agricolă şi că ne lipseşte ceva şi acel ceva este sistemul de irigaţi”, a adăugat ministrul.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner