Braşov: Ceremonie militară şi religioasă la sediul Jandarmeriei; a fost aprinsă ‘Flacăra eternă’ în memoria eroilor

Jandarmii braşoveni au participat joi la o ceremonie militară şi religioasă în cadrul căreia a fost aprinsă ‘Flacăra eternă’ în memoria eroilor martiri, în prezenţa conducerii structurilor jandarmeriei din judeţ şi a unor oficialităţi locale.

Evenimentul, desfăşurat la sediul IJJ Braşov, a marcat încheierea proiectului început anul trecut, de Ziua Drapelului Naţional, intitulat ‘Jandarmeria Braşov la înălţime! Eroism, Tradiţie şi Continuitate!’, ‘unul de suflet’, în cadrul căruia jandarmii au dus la îndeplinire misiunile cu ‘respect şi recunoştinţă faţă de eroii neamului’.

‘O etapă importantă a proiectului a fost cea în care echipa Jandarmeriei Montane braşovene a urcat pe cele mai înalte vârfuri din munţii României şi a arborat acolo drapelul naţional. În timpul ascensiunilor, jandarmii au avut parte de experienţe unice, de vreme bună, de vreme capricioasă, de soare, de vânt, de ploi, de peisaje unice, de satisfacţii nemărginite, dar şi de momente grele în care parcă nu mai vedeau finalul. Dar niciun efort nu a fost în zadar şi toată stăruinţa acestora a lăsat în urmă momente şi fapte unice prin frumuseţea acestora’, se arată într-o informare a IJJ Braşov.

‘Flacăra eternă’ a fost aprinsă pe monumentul ridicat în cinstea sacrificiului eroilor pe altarul patriei.

Sursa: PRESSONLINE