Braşov: Elevii Colegiului Johannes Honterus, implicaţi într-un proiect al Soroptimist Internaţional, pe tema importanţei Oltului

Elevii Colegiului Naţional Johannes Honterus din Braşov au participat în plină perioadă de pandemie la un proiect interdisciplinar pe tema importanţei apei şi a mediului înconjurător, iniţiat de Clubul Soroptimist Internaţional Braşov.

În cadrul proiectului ‘Reţeaua dunăreană: Dunărea şi prietenii săi, râul Olt – apa de lângă noi’, elevi de diferite vârste de la Colegiul Johannes Honterus au participat la sesiuni educative despre scriitori români şi imaginea Oltului în literatură, la realizarea unui studiu privind economisirea apei potabile şi la ateliere unde au creat afişe şi logouri cu mesaje educative. De asemenea, ei au participat la o plantare de puieţi în Parcul Dendrologic Noua din Braşov.

Conform directorului Colegiului Johannes Honterus, proiectul a fost bine-venit în această perioadă, cu puţine astfel de activităţi, din cauza pandemiei: ‘A fost un proiect în care s-au implicat elevi din clase diferite şi o echipă de profesori inimoşi, un proiect educativ deosebit de interesant, care se referă la Olt şi la reţeaua dunăreană europeană, din care şi noi facem parte, ca ţara cu cea mai mare ieşire la Dunăre’.

Şi potrivit preşedintelui Soroptimist Internaţional Braşov, Rodica Măciucă, proiectul a fost un succes, fiind foarte bine primit de elevi, finalizarea acestuia reprezentând un imbold pentru realizarea şi pe viitor a mai multor astfel de acţiuni educative.

În prima parte a proiectului, activităţi similare de conştientizare a importanţei apei şi mediului înconjurător au avut loc la Şcoala Gimnazială din comuna Hărman.

Proiectul a fost realizat în colaborare cu ‘Libris’ Braşov şi în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Sursa: PRESSONLINE

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare