Braşov: Firme sud-coreeene interesate să investească în zonă, în sănătate şi infrastructură energetică verde

Firme din Coreea de Sud, precum Hyundai Rotem şi Hanwha, sunt interesate de investiţii în România, în domeniul sănătăţii şi infrastructurii energetice verzi, iar Braşovul are o serie de avantaje pentru a fi ales ca destinaţie, a declarat vineri ambasadorul corean Rim Kap-soo, în cadrul unei întâlniri cu primarul municipiului, Allen Coliban.

‘Suntem foarte interesaţi de consolidarea cooperării cu oraşul Braşov în domeniul Sănătăţii şi infrastructurii energetice verzi. Deci, în această zonă sunt unele companii, precum Hyundai Rotem şi Hanwha, care au un mare interes în proiecte concrete aici, în România, pentru fabrici în domeniul energiei verzi şi modernizarea sistemelor feroviare sau de transport sau pentru investiţii în zona de infrastructură ecologică. Deci, ar exista o oportunitate şi fac tot posibilul ca acest lucru să se realizeze aici. Ei caută în România să aibă proiecte concrete şi substanţiale şi sunt acum în căutarea locului potrivit, a zonei potrivite pentru astfel de proiecte. Iar Braşovul are o serie de avantaje în acest sens. Şi în ceea ce priveşte infrastructura medicală, pentru că deja am dezvoltat proiecte cu Ministerul Sănătăţii, vreau să extind această cooperare pentru a acoperi şi oraşul Braşov’, a declarat ambasadorul Rim Kap-soo.

La rândul său, primarul Allen Coliban a prezentat ce are de oferit Braşovul pentru potenţialii investitori – spaţii pentru investiţii strategice, precum platforma CET şi alte parcuri industriale, – menţionând că este interesat de colaborarea cu companii de top, care să ofere şi expertiză, şi tehnologie avansată în proiectele începute aici: parcul fotovoltaic, construirea Spitalului Regional şi a Spitalului de Pneumoftiziologie şi Boli Infecţioase, dar şi cele legate de mobilitate, precum pistele de biciclete, transportul cu autobuze electrice şi trenul metropolitan.

De asemenea, s-a discutat despre posibilitatea de înfrăţire a Braşovului cu un oraş din Republica Coreea, asemănător ca mărime, cultură şi tradiţie, se arată într-o informare transmisă de Primăria Braşov.

După întâlnirea de la Primăria Braşov, ambasadorul a ţinut un discurs în faţa studenţilor de la Universitatea Transilvania. AGERPRES / (AS – autor: Diana Dumitru, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: PRESSONLINE

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare