Braşov: Înfrăţiri între primării din judeţ şi din Republica Moldova, discutate la un eveniment organizat de CJ

Reprezentanţi ai Consiliului Judeţean (CJ) Braşov şi primari ai unor localităţi braşovene au discutat, miercuri, cu o delegaţie din Raionul Ştefan Vodă al Republicii Moldova, despre intenţii de înfrăţire între comunităţi din cele două structuri administrativ-teritoriale, dar şi despre rolul Agenţiei de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov (ADDJB) şi posibilitatea replicării acestei structuri asociative în raionul moldovenesc.

La evenimentul de prezentare a intenţiilor de înfrăţire între localităţi din judeţul Braşov şi, respectiv, din Raionul Ştefan Vodă, care a marcat, totodată, 15 ani de existenţă a ADDJB, au participat reprezentanţi ai 15 primării de comune şi două oraşe (Râşnov şi Rupea) din judeţul Braşov şi 11 primari din Raionul Ştefan Vodă.

Preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea, a subliniat, în prezentarea ADDJB, că instituţia a crescut de la an la an, a implementat foarte multe proiecte şi a lucrat ‘în slujba’ CJ Braşov.

‘Sper ca, pe viitor, experienţa pe care o avem să putem să o împărtăşim şi dumneavoastră, la nivelul Raionului Ştefan Vodă, să puteţi să angajaţi specialişti care să pregătească viitoarele proiecte pe care urmează să le implementaţi în localităţile dumneavoastră’, a spus Adrian Veştea.

Acesta a menţionat, totodată, că investiţiile realizate în judeţul Braşov în ultimii ani au fost posibile datorită faptului că administraţia judeţeană a ‘scris proiecte’ şi a atras fonduri guvernamentale şi europene, subliniind că suma alocată de la bugetul judeţean pentru aceste investiţii este de sub 1%.

‘Putem spune că suntem norocoşi datorită faptului că am avut foarte multe resurse la care am putut apela, dar, evident că ne-am şi implicat din punct de vedere al atragerii acestor resurse, am scris proiecte, ne-am şi zbătut să aducem bani în judeţ, iar ceea ce facem şi modul în care vom colabora cu fraţii noştri din raionul Ştefan Vodă ar trebui să fie un exemplu şi să existe înţelegere din partea tuturor. Acelaşi lucru îl recomand şi colegilor primari, care îşi doresc înfrăţiri cu comunităţi din Raionul Ştefan Vodă, care, fie prin schimburi culturale, fie prin donare de carte sau orice altă iniţiativă faţă de fraţii noştri putem îmbunătăţi activitatea din Raionul Ştefan Vodă’, a afirmat preşedintele CJ Braşov.

Cu acelaşi prilej, Veştea a menţionat că, în baza protocolului de colaborare dintre judeţul Braşov şi Raionul Ştefan Vodă, în mandatul trecut au fost alocate sume de la bugetul judeţului pentru a sprijini reabilitarea unei şcoli, iar recent a fost acordat sprijin financiar pentru reabilitarea spitalului raional.

În cadrul evenimentului, desfăşurat la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic şi Incubator de Afaceri, a avut loc şi vernisajul unei expoziţii de pictură cu lucrări semnate de Ludmila Ciloci, profesor de arte plastice la Şcoala de Arte ‘Maria Bieşu’ din oraşul Ştefan Vodă.

Din delegaţia Raionului Ştefan Vodă au făcut parte 11 primari, consilieri din oraşul Ştefan Vodă, funcţionari publici, dascăli şi reprezentanţi ai mediului de afaceri.

Vizita delegaţiei Raionului Ştefan Vodă, care are loc în perioada 4-7 octombrie, se înscrie în cadrul relaţiilor de parteneriat pe care Judeţul Braşov şi Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov le-au dezvoltat cu Raionul Ştefan Vodă, statuate în anul 2017 prin ratificarea unei înţelegeri de cooperare bilaterală. AGERPRES / (AS – autor: Diana Dumitru, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: PRESSONLINE

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare