Breaking News / Anunţ bombă făcut de un fost premier: Ce candidat – surpriză intră în cursa pentru prezidenţiale; Marian Neacşu – şef de campanie

ponta cretu

Comisarul European pentru politică regională, Corina Creţu, ar putea intra în cursa pentru prezidenţiale pentru Pro România, după cum a lăsat să se înţeleagă liderul formaţiunii, Victor Ponta.

tutuianu neacsu psdPrezent luni seara la TVR 1, la emisiunea lui Ionuț Cristache, ”România 9”, Victor Ponta a declarat că actualul comisar european va ocupa și locul doi pe listele pentru europarlamentare, coordonatorul de campanie urmând să fie Marian Neacșu, fost secretar general al PSD.

Ponta a explicat că el va deschide lista pentru Parlamentul European, pentru că există încă o problemă de transfer al notorietăţii la Pro România, mai ales în ţară. El a adăugat că va rămâne însă în Parlamentul României, deci Corina Creţu, care va fi locul doi, va fi de fapt pe locul unu al candidaţilor la alegerile europarlamentare.

”E o prosteală, hai să fim serioşi, că securiștii au venit în Pro România. Însă e frumos să te uiţi la televizor la oameni cre vorbesc de securişti. (…) Eu voi fi pe primul loc, pentru că avem încă la Pro România o problemă în ţară de transferare a notorietăţii.

  • Corina Crețu va fi pe locul 2, e foarte greu să-i spui Corinei Creţu că nu se pricepe sau că nu este recunoscută în plan european. Dar eu nu voi merge, voi rămâne în Parlamentul de la București. (…) Vor mulți să fie pe liste. Vom trimite acolo doar oameni exprimentați şi în primul rând care ştiu limba română.

La prezidenţiale, a mai spus fostul premier, Pro România va susţine un candidat de centru-stânga, cu şanse să intre în turul al doilea al alegerilor alaturi de Klaus Iohannis, Corina Creţu fiind „foarte bună”.

ponta-fireaPonta a dezminţit în context că primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, ar candida pentru Pro România la Preşedinţie şi a anunţat că personal nu va mai candida la aceste alegeri

„O să susținem … era să mă scap să spun candidată, o să susţinem un candidat de centru-stânga care poate să intre în turul doi cu Klaus Iohannis”, a declarat Ponta.

  • Întrebat dacă numele Gabriele Firea este unul bun, Ponta a spus: „Cred că la fel de bun este şi „Corina Creţu””.

Liderul Pro România a motivat că Gabriela Firea nu poate pleca din PSD, pentru că îşi pierde mandatul de primar. „Nici n-o dau afară, că le place circul ăsta”, a adăugat el.

  • Fostul lider social-democrat a mai afirmat că „pentru prima dată PSD a pus la guvernare nişte oameni de o calitate profesională şi intelectuală extrem de scăzută.

„Mă refer la doamna prim-ministru Dăncilă”, a precizat el.

El a calificat ca fiind „nesimţire” faptul că PSD are alocat de la buget 47 de milioane de euro, în timp ce Partidul Popularilor Europeni, cel mai mare din Europa, are 24 milioane de euro, iar Partidul Socialiştilor Europeni – 16 milioane de euro.

„Dragnea a lucrat contra mea cu Coldea. (…) Calitatea unui lider stă în oamenii care îl sfătuiesc. Ion Rus e consilierul meu. Vreau să mă înconjor cu oameni cu experiență mai mare decât mine, mai deștepți. Eu nu vreau ca Pro România să fie un PSD mai mic, că mai vin din PSD, că mai vin din alte părţi. (…) Pe Tudose nu a avut curajul să îl dea Dragnea afară. A plecat el pentru că s-a săturat. (…)

codrin stefanescu                 Pe scaunul lui Iliescu stă Dragnea, pe scaunul lui Adrian Năstase stă Dăncilă, pe scaunul lui Mitrea stă Codrin Ștefănescu.

Este (n.r. – Codrin Ştefănescu)  sinistru. Eu nu mi-am închipuit că PSD poate să pună un astfel de secretar general”, a mai spus liderul Pro România.