joi, februarie 22, 2024

BREAKING NEWS / ANUNŢ de la OMS: STARE DE URGENŢĂ MONDIALĂ din cauza noului CORONAVIRUS

Organizația Mondială a Sănătății a declarat ”urgență globală”, din cauza noului coronavirus care continuă să se răspândească în întreaga lume.

  • ”Principalul motiv nu este ce se întâmplă în China, ci în alte țări”, a spus Tedros Adhanom Ghereyesus, liderul OMS, într-o conferință de presă la Geneva, citat de televiziunile de ştiri de la Bucureşti.

Îngrijorarea principală este faptul că epidemia se va extinde în țări care nu au sisteme de sănătate bine dezvoltate.

  • Manifestarile virusului debuteaza cu febra, care este urmata la scurt timp de o tuse uscata. Dupa cateva saptamani, lucrurile se complica, iar respiratia devine din ce in ce mai greoaie. O parte dintre pacientii afectati de acest virus vor necesita in cele din urma spitalizare. Statistica ne spune ca unul din patru cazuri este considerat sever.

Expertii au conectat pandemia din China cu piata de fructe de mare din orasul Wuhan. Pe langa delfinul alb, socotit unul dintre purtatorii virusului, piata din sudul Chinei mai comercializeaza si alte animale salbatice vii, precum pui de gaina, lilieci, iepuri sau serpi.

Aceste animale reprezinta mai degraba adevarata sursa de contaminare.

Cercetatorii din domeniul virologiei au asociat epidemia din China si cu liliacul mic cu potcoava.

Totusi, acest mamifer zburator nu este neaparat sursa directa de imbolnavire pentru om, el putand transmite virusul catre alte specii comercializate in piata de fructe de mare din Wuhan.

 

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner