Conform informațiilor pe care le-a obținut ecopolitic.ro, numărul incendiilor de pădure a crescut cu 240% în acest an în pădurile de stat administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.
-
în primele nouă luni ale anului fiind înregistrate 284 de incendii, față de 118 în perioada similară a anului trecut.
Conform surselor ecopolitic.ro, incendiile au afectat, în total, 1.413 hectare, din care 1.311 de litieră și 101,8 hectare suprafețe recent regenerate. În incendiile din primele nouă luni au fost distruși 75.240 de puieți forestieri plantați în cursul acțiunilor de împădurire, valoarea acestora fiind de 84.804 lei. Cei mai mulți puieți forestieri, 49.360, au fost distruși în incendiile de pădure produse în județul Caraș – Severin.
Județul Gorj pe primul loc la incendiile de pădure
În județul Gorj s-au înregistrat 60 de incendii de pădure, fiind urmat de județele Mehedinți, cu 41 de incendii, Alba, cu 28 de incendii, Caraș-Severin cu 26 și Dolj cu 25 de incendii izbucnite în fondul forestier de stat administrat de Romsilva.
Și în pădurile altor deținători, administrate de Romsilva, numărul incendiilor a crescut de aproximativ patru ori, fiind înregistrate în primele nouă luni 111 incendii, față de 26 în perioada similară a anului trecut. În acest an, în aceste păduri administrate de Romsilva, incendiile au afectat 484,7 hectare.
INCENDIILE PROVOCATE DE MÂINI CRIMINALE : Incendierea voluntară a zonelor defrișate ilegal pentru a-și acoperii urmele tăierilor!?
Incendiile de vegetație din 2017, care au crescut cu 240% față de 2016, de fapt sunt incendii apărute atât în zonele unde s-a defrișat ilegal pentru a acoperii urmele acestor tăierilor ilegale de păduri cât și unde s-a plantat.
Toată lumea, inclusiv autoritățile le prezintă ca incedii de vegetație când de fapt sunt o acoperire ingenioasă a unor urme, sunt incedii provocate voluntar de către cei care au defrișat ilegal pădurea și care prin această metodă ingenioasă ascund urmele iar cei care au legătură cu aceste lucruri sunt acoperite.Interesant este că nici în raporturile ISU, ale pompierilor, nu apare vreo pagubă.În acest an ROMSILVA a prezentat o pagubă doar la puieții platați, în jur de 85.000 de lei.
Mai mult decât atât incendiile au fost pe toată perioada anului, indiferent de condițiile meteo, doar că nimeni nu a analizat faptul că incendiile apar într-o perioadă în care ar fi trebuit să existe controale ample în acele zone.
A FOST INCENDIAT PUNCTUL DE CONTROL AL ADMINISTRATORULUI UNUI PARC NATIONAL
Unele surse ne-au prezentat că există un adevărat război cu anumite cercuri criminale din zona pădurilor, care au ajuns să incendieze inclusiv un punct de control al unui administrator de parc national.
Angajații Romsilva au fost implicați, alături de pompierii militari și civili, în toate operațiunile de limitare și stingere ale acestor incendii. În plus, personalul silvic a fost implicat în acțiuni de monitorizare și prevenire a incendiilor de pădure.
ecopolitic.ro