Breaking News / PNL – acuzat de fraudă fiscală, iar USR – dosar la Parchet pentru alegerile locale

Partidul Naţional Liberal este acuzat de fraudă fiscală, iar USR are dosar la Parchet pentru alegerile locale cu posibilă extindere pentru alegerile parlamentare. 

AEP a anunţat că PNL a facturat de mai multe ori acelaşi serviciu şi că a sesizat Direcţia Generală Antifraudă în acest caz, potrivit Antena 3.

În schimb, cei de la USR sunt acuzaţi printre altele de finanţare ilegală.

aepMembrii AEP susțin că au făcut plângere la Parchet și au fost anunțați ca s-a deschis dosarul penal 50/2018. 

Potrivit LuJu.ro, preluat de Antena 3, totul porneşte de la un document AEP, mai precis un Raport de control al instituției, realizat în martie 2017, în care sunt sesizate neregulile respective.

„Pe lângă multe ilegalități depistate, controlul a reținut că partidul (PNL) a plătit sume imense unor entități media: SC GMP Advertising SRL (pentru campanie electorală în favoarea lui Dacian Cioloș de susținere a acestuia pentru funcția de prim ministru), tipărire de materiale electorale etc”, scrie Luju.ro, care completează —

  • „Controlul a reținut că au fost facturate zeci de filiale ale PNL, cu sume consistente, pentru câte un material electronic de campanie”.

În același dosar apare și USR (inclusiv în forma inițială USB), care sunt vizaţi de acuzații de finanţare ilegală.

„Membrii AEP susțin că au facut plângere la Parchet și au fost anunțați ca s-a deschis dosarul penal 50/2018”, menționează Antena 3.

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare