Breaking News / Radu Mazăre, condamnat definitiv la nouă ani de închisoare; Cristi Borcea și Nicușor Constantinescu, condamnați la 5 ani de închisoare cu executare

borcea mazare nicusor constantinescu

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis condamnarea lui Radu Mazăre la 9 ani, Cristi Borcea și Nicușor Constantinescu, condamnați la 5 ani de închisoare cu executare în dosarele retrocedarilor ilegale de terenuri. Decizia este definitiva, fiind luata de un complet de 3 judecatori condus de Ionuț Matei.

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, aflat în Madagascar, a fost condamnat la nouă ani de închisoare, Nicușor Constantinescu a primit cinci ani, în timp ce Cristi Borcea se întoarce în închisoare la doar jumătate de an după ce a ieșit, fiind condamnat la cinci ani cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri.Dragoș Săvulescu, fost acționar la Dinamo, are o sentință de 5 ani și jumătate.

Sentințele sunt definitive.

Autoritățile române au început procedurile în vederea repatrierii lui Radu Mazăre din Madagascar și se va emite mandat de urmărire internațională și europeană pe numele fostului primar al Constanței.

Fostul acţionar al Dinamo, Cristi Borcea, s-a predat vineri dimineaţă la IPJ Ilfov, pentru a fi încarcerat ca urmare a condamnării sale.

Borcea fusese achitat iniţial în acest dosar, de Curtea de Apel Bucureşti.

sursa: antena3.ro