A fost confirmat un nou pacient cu coronavirus.Este vorba de o tânără de 20 de ani din București, scrie antena3.ro citat de newsbucuresti.ro
Aceeași sursă mai precizează că aceasta a intrat în contact direct cu un prieten al șoferului pacientului internat la Spitalul Gerota.
În acest moment, avem cel mai mare număr de persoane infectate de la o singură persoană infectată cu coronavirus, pacientul de la Gerota. Tot acolo a fost deschis și un dosar penal pentru ascunderea de informații.
Nu există momentan informații cu privire la simptomele tinerei.
„Până astăzi, 12 martie, la nivel național au fost confirmate 48 de cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus) pe teritoriul României. Dintre cei 48 de cetățeni care au contactat virusul, 6 au fost declarați vindecați și au fost externați.
Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.450 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 12.878 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.
În cursul zilei de ieri, 11 martie, au fost înregistrate 813 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 6.118 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.
Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.
Totodată, reiterăm faptul că informațiile vehiculate prin intermediul rețelelor sociale, potrivit cărora municipiul București s-ar închide sau ar intra în carantină, sunt false. Nu există nicio discuție despre „închiderea/carantinarea” Capitalei sau a vreunui oraș din România.
De asemenea, rugăm cetățenii să dea dovadă de responsabilitate și să nu răspândească pe rețelele de socializare, sau pe alte canale, informații care nu provin din surse oficiale.
Până în prezent, au fost înregistrate 21 de dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal și două dosare penale înregistrate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comunicarea de informații false, faptă prevăzută și pedepsită de art. 404 Cod Penal”, se arată într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.