BREAKING NEWS/ Un primar PNL, apropiat al lui Iohannis, îi cere demisia lui Ludovic Orban

Primarul Municipiului Târgu Jiu, liberalul Marcel Laurențiu Romanescu, apropiat al președintelui Klaus Iohannis, îi cere demisia lui Ludovic Orban de la șefia PNL, după ce a spus că vrea diminuarea veniturilor IT-iștilor. Primarul cere desemnarea unui președinte interimar și organizarea de alegeri în partid.

„Solicit demisia lui Ludovic Orban din funcția de președinte al Partidului Național Liberal!
Ca cetățean al României care crede în oprirea declinului și în restartarea în bine a țării lui, ca președinte al PNL Târgu Jiu și ca primar ales de români patrioți, într-unul dintre cele mai roșii județe ale țării – Gorj – luând act de declarațiile impardonabile ale domnului Ludovic Orban, care dorește diminuarea veniturilor IT-iștilor care n-au plecat, încă, din România, consider că dânsul nu mai reprezintă valorile și principiile liberale și că nu mai poate rămâne nici o zi în fruntea Partidului Național Liberal.

Nici un bun român nu poate cere și nu poate anunța demararea unor măsuri legislative care să genereze amplificarea exodului specialiștilor IT din România și împovărarea suplimentară a mediului privat, care este oricum sufocat la maxim prin măsurile falimentare luate de coaliția PSD – ALDE. Căci o creștere a prețului serviciilor din domeniul IT induce în mediul privat efecte similare cu ale scumpirii carburanților. Într-o Românie în curs de informatizare, orice afacere depinde din ce în ce mai mult de anumite prestații IT, a căror scumpire ar genera efecte negative în lanț. Nu mai punem la socoteală un alt efect pervers: alte câteva mii de IT-iști din România ar lua, și ei, drumul Occidentului.

siteSectorul IT a fost declarat prioritate strategică, fiind promovate măsuri de susținere și, cu toate acestea, deficitul de resurse umane în domeniu se menține la cote ridicate. Facilitățile fiscale acordate acestui sector au făcut din România al doilea furnizor de software și servicii din regiune, după Polonia, și ne-au dus în top 10, în Europa! Deci, vorbim de un sector deosebit de important, care merită toată atenția, care trebuie încurajat și ajutat să se dezvolte.

Vorbim de o adevărată industrie, care produce sume uriașe în toate statele civilizate și pentru care noi, liberalii, dorim să identificăm și alte măsuri de susținere.
Ca primar al Târgu Jiului, am premiat excelența în IT, și mă refer aici la elevii gorjeni cu rezultate excepționale la olimpiadele naționale de profil.

orban pnlÎncă președintele PNL, Ludovic Orban angrenează partidul și toți membrii lui, fără nici o consultare internă prealabilă, în măsuri de natură a sufoca suplimentar mediul privat, și de a-l goli și mai mult de resursa umană de calitate. Ludovic Orban, prin astfel de declarații, înscrie PNL-ul într-un concurs imbecil declanșat de PSD și ALDE, care are ca miză cine face mai mult rău României și românilor.

Această ultimă declarație a domnului Ludovic Orban încheie un lung șir de poziționări politice fie anemice, fie nefericite, care i-au făcut pe mulți să confunde, în mod nedrept, PNL-ul cu PSD-ul și cu ALDE, și să eticheteze acest partid național și istoric drept ”aceeași mizerie”.

  • Am ajuns în situația în care noi, liberalii, ne punem singuri piedică în lupta cu un PSD dezorientat și decapitat, măcinat de lupte interne, dar care va continua să-și mențină influența asupra unor categorii largi de cetățeni, ajutat de declarațiile prostești ale unui președinte PNL slab, care nu înțelege mediul de afaceri. O astfel de persoană nu-și merită locul în fruntea Partidului Național Liberal, și consider că ar trebui să-și prezinte de urgență demisia.

Ca român de bună credință și ca membru al Partidului Național Liberal, îmi doresc ca țara mea să facă tot ce este posibil pentru repatrierea inteligenței românești, care a fost alungată în mod accelerat în ultimii 29 de ani.  Nu putem reconstrui România cu cei care rămân acasă doar pentru că nu pot să plece!„, a scris Romanescu, pe Facebook.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare