Britanicii au organizat un nou eveniment pentru a promova distracția responsabilă la jocuri de noroc

Promovarea jocului responsabil reprezintă un subiect important de discuții nu doar în România, ci și în alte țări din Europa. Jocurile de noroc trebuie să fie strict o activitate recreativă, iar pentru a face ca lucrurile să rămână doar la nivel de distracție constant sunt organizate campanii care transmit acest mesaj.

Un astfel de eveniment a avut loc între 13 și 19 noiembrie în Marea Britanie, cu numele Safer Gambling Week. În cadrul acestui eveniment organizat de membrii industriei britanice a jocurilor de noroc în colaborare cu autoritățile din UK, s-au desfășurat mai multe campanii pentru promovarea distracției responsabile.

A fost a șaptea ediție a acestui eveniment, care s-a adresat atât clienților operatorilor online, cât și celor care aleg să se distreze în agenții ori cazinouri terestre. Prin intermediul Safer Gambling Week, operatorii comunică și mai puternic instrumentele pe care utilizatorii le au la dispoziție pentru a se distra responsabil.

Rezultatele concrete ale campaniei

Spre exemplu, la ediția de anul trecut, în 200 de mii de conturi online au fost stabilite limite de depunere. A fost o creștere cu 12.5% față de ediția din 2021. Mai mult, ceea ce este remarcabil este că 61% dintre jucători și-au stabilit limitele pentru prima dată. Acest lucru arată că mesajul campaniei a ajuns la jucători. Au fost înregistrate aproape 30 de milioane de afișări pe rețelele de socializare, o creștere cu 21% față de anul precedent.

„Safer Gambling Week este acum un eveniment anual bine stabilit, care promovează instrumentele vitale ale jocurilor de noroc mai sigure disponibile numai în sectorul reglementat de pariuri și jocuri de noroc. Angajamentul nostru este de a oferi clienților cunoștințele și instrumentele necesare pentru a paria în siguranță pe tot parcursul anului”, a spus Michael Dugher, directorul executiv al Betting and Gaming Council.

Operatorii de jocuri de noroc din Marea Britanie colaborează cu autoritățile în așa fel încât mediul să fie cât mai sigur pentru jucători. Ministrul Jocurilor de noroc din UK, Stuart Andrew, a afirmat că inițiativa ajută la creșterea gradului de conștientizare a instrumentelor pe care utilizatorii le au pentru a se distra responsabil.

„Acest eveniment este un bun prilej de reamintire a muncii desfășurate de guvern, industrie și autoritățile de reglementare pentru a preveni daunele. Luăm măsuri pentru a preveni dependența de jocuri de noroc, pentru a îmbunătăți instrumentele de jocuri mai sigure și pentru a împiedica oamenii să poată suporta pierderi care să le schimbe viețile. Salutăm inițiativa industriei jocurilor de noroc de a folosi această săptămână pentru a crește gradul de conștientizare”, a afirmat Stuart Andrew.

În cadrul acestui eveniment, operatorii implicați au încercat să transmită cât mai puternic un mesaj comun: jocurile de noroc trebuie practicate doar responsabil. Campaniile de comunicare au vizat instrumentele pe care utilizatorii le au la dispoziție în așa fel încât să se asigure că activitatea rămâne una strict recreațională.

Cum să te distrezi responsabil la jocurile de noroc

Primul pas pe care este recomandat să îl faci pentru a te distra responsabil la jocurile de noroc este să îți stabilești un buget lunar pe care să îl aloci acestei activități. Fie că joci poker pe Internet, fie că îți place să te distrezi la ruletă ori blackjack ori ești atras de pariuri sportive, acesta este primul pas pe care este bine să îl faci.

Specialiștii recomandă ca din veniturile tale lunare să aloci cel mult 10-15% pentru această activitate. Privește-o ca pe oricare alt hobby care necesită o sumă de bani. Dacă îți stabilești un buget lunar alocat jocurilor de noroc și îl vei respecta, atunci viața ta nu va fi dată peste cap indiferent că nu vei avea succes.

În al doilea rând, nu ținti câștigurile financiare. Jocurile de noroc trebuie să fie o sursă de distracție, iar eventualele câștiguri să fie privite doar ca un bonus. Gândește-te la jocurile de noroc ca la oricare altă activitate recreativă. Ca și cum ai merge la cinema, ca și cum ai sări cu parașuta. Plătești pentru o experiență. Diferența este că la jocurile de noroc s-ar putea ca la final să rămâi cu bani sau chiar să faci profit. Însă câștigurile financiare nu trebuie țintite niciodată.

În cazul în care simți că nu îți poți stabili singur propriile limite și ești tentat să joci mai mult decât îți poți permite să pierzi, profită de instrumentele oferite de operatorii licențiați de ONJN. Îți poți limita depunerile, timpul petrecut pe platformă și îți poți suspenda sau închide contul. Dacă simți că ai nevoie de ajutor specializat, nu ezita să-l soliciți.

Sursa: Articol de la partener

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare