Budăi: Un obiectiv extrem de important al PSD și al premierului Marcel Ciolacu este creșterea nivelului de trai al cetățenilor români

Deputatul PSD Marius Constantin Budăi spune că un obiectiv extrem de important al SD și al premierului Marcel Ciolacu este creșterea nivelului de trai al cetățenilor români.
  • ”În acest sens, obiectivul fixat de noi în momentul intrării la guvernare privind un salariu mediu net de peste 1000 de euro s-a consolidat în acest prim-trimestru al anului 2024. Câștigul salarial mediu net a ajuns la 1.043 de euro.

Puterea de cumpărare, adică câștigul salarial mediu net real a crescut cu aproape 8%. Subliniez că aceste creșteri s-au înregistrat în special în sectorul privat!

Reamintesc că atunci când am intrat la guvernare și am avut onoarea pentru a doua oară să fac parte dintr-un Guvern al României, am schimbat punctul de vedere al vechiului guvern (PNL-USR) asupra adoptării Directivei privind salariul minim european, iar ulterior Directiva a fost aprobată și în acest moment este pe final și Legea de transpunere a Directivei.

Fac această mențiune deoarece pe viitor creșterea salariului mediu va influența pozitiv ridicarea nivelului de jos al salariilor din România. Odată cu adoptarea salariului minim european, care va reprezenta aproximativ 50% din salariul mediu, atunci când salariul mediu va crește, va crește și baza de jos a salariilor prin creșterea automată a salariului minim”, spune Budăi.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare