Budăi(PSD), IRONII la adresa premierului: Fantasticul Cîțu stabilește “performanță” după “performanță”!

Marius Budăi PSD

”Deficitul de cont curent, al României, a crescut în primul trimestru din 2021 față de primul trimestru din 2020 de la 0,99 miliarde de euro la 2,54 miliarde de euro, adică de 2,6 ori”, precizează vicepreședintele Camerei Deputaților, Marius Budăi.

  • Parlamentarul social-democrat îl ironizează pe șeful Guvernului în legătură cu anunțurile legate de performața Executivului: Fantasticul Cîțu stabilește “performanță” după “performanță”!

”Deficitul de cont curent, sau dezechilibrul extern, este cel care arată competitivitatea României.

Acest dezechilibru se calculează și se exprimă simplu, ca: intrări (încasări) de valută în România minus ieșiri (plăți) de valută din România.

Adâncirea acestui dezechilibru înseamnă că atât la bunuri și servicii cât și la intrările de capitaluri, de investiții, România, sub guvernarea PNL-USRPLUS-UDMR, stă foarte prost.

Acest dezechilibru major conduce la o datorie externă mai mare, presiune pe deprecierea leului spre 5 lei pentru 1 euro, facturi mai scumpe, rate la bancă mai mari, inflație mai mare, putere de cumpărare mai mică.
  • Într-un cuvânt: SĂRĂCIE!Și, să nu uităm că veniturile cetățenilor români sunt înghețate, sau chiar vor urma tăieri.”, a scris Budăi pe facebook.