Calcule greșite pentru angajații din construcții: „Nimeni din Guvern nu s-a obosit să calculeze, suma ar fi de 3.094 de lei. Cu 56 de lei mai puțin”

Cristian Seidler, deputat USR și vicepreședinte în Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților, acuză Guvernul Ciolacu că, din incompetență și dezinteres, i-ar putea lăsa pe angajații din construcții fără câteva sute de lei în buzunar pe lună. Ordonanța pentru majorarea salariului minim din construcții a fost retrasă astăzi, după ce „specialiștilor” din Guvern li s-a atras atenția că sute de mii de oameni vor pierde bani odată cu eliminarea facilităților fiscale.

„Din cauză că guvernanții PSD-PNL au angajat funcționari pe pile, cunoștințe și relații ani la rând și din cauză că nu îi interesează cât câștigă angajații din sectorul privat, Marcel Ciolacu s-a făcut astăzi de moloz din cap până în picioare. Nimeni din funcționarii de la Ministerul Finanțelor și Ministerul Muncii nu a sesizat. Niciun responsabil politic nu s-a interesat de rezultatul schimbărilor în buzunarele angajaților. Când într-un final și-au dat seama, au corectat prostia cu o nemernicie și mai mare. Conform regulilor de acum, angajații din construcții nu vor pierde 56 de lei, ci câteva sute de lei din salariul net (în mână)”, declară deputatul USR Cristian Seidler.

În prezent, angajații din construcții au salariul minim brut de 4.000 de lei, dar nu plătesc asigurări de sănătate și nici impozit pe venit, din 2018. Prin urmare, salariul net este de 3.150 de lei, transmite USR.

Legea pentru care Guvernul Ciolacu și-a angajat răspunderea în Parlament introduce plata asigurărilor de sănătate și pentru angajații din construcții. Adică, o taxare suplimentară de 10% începând cu salariul aferent lunii octombrie.

„Așa că Guvernul s-a gândit să crească salariul minim brut pentru ei la 4.500 de lei, tot de la 1 octombrie. Doar că nimeni din Guvern nu s-a obosit să calculeze cât ar fi netul în aceste condiții. Suma ar fi de 3.094 de lei. Cu 56 de lei mai puțin. După ce sindicatele au sesizat problema, Guvernul a decis azi să nu le mai crească salariul minim brut. În felul acesta prostia inițială a fost dată la o parte și a rămas o nemernicie și mai păguboasă pentru angajații din construcții. Ei rămân cu 4.000 de lei brut, dar și cu taxa suplimentară de 10%, așa că vor pierde sute de lei lunar din salariul net”, precizează Cristian Seidler.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare