Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din ALDE pentru a putea candida pe lista Pro România

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a demisionat din formațiunea pe care a înființat-o, în contextul fuziunii aprobate cu Pro România, pentru candida pe lista acestui partid, afirmând că acest lucru presupune asumarea inclusiv a calităţii de membru de partid PRO România.

„Procedurile pentru organizarea alagerilor parlamentare în data de 6 decembrie prevăd ca termen de depunere a listelor la alegerile parlamentare data de 22 octombrie. Prevederile legale în cazul fuziunii a două partide obligă ALDE şi PRO România să candideze pe o listă comună, iar hotărârea Delegaţiei Permanente a ALDE de a aproba fuziunea cu PRO România implică obligaţia tuturor candidaţilor la alegerile parlamentare să candideze pe lista PRO România. Acest lucru presupune asumarea inclusiv a calităţii de membru de partid PRO România”, a transmis de ALDE, luni seară, printr-un comunicat de presă.

Această obligatie revine tuturor membrilor ALDE care urmează să candideze la alegerile parlamentare şi îl vizează inclusiv pe preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, potrivit sursei citate.

Conducerea ALDE a aprobat la începutul lunii octombrie protocolul de fuziune între ALDE şi PRO România.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare