marți, mai 24, 2022

Călin Popescu Tăriceanu: I-aș ruga pe Iohannis, pe Orban, pe Cîțu, să încerce să trăiască cu 1000 lei pe lună

Călin Popescu-#Tăriceanu, președinte ALDE, susține că ce nu au înțeles Orban și Cîțu este că această majorare a pensiilor cu 40% are o dimensiune morală, pentru că pensionarii au reprezentat categoria care a suferit cel mai mult după 1990 în privința puterii de cumpărare, care s-a erodat enorm din cauză că nu s-au făcut, așa cum era normal, indexările de pensii.

„Dar majorarea pensiilor are și o dimensiune economică puternică de stimulare a consumului, pentru că o mare parte din acești bani se vor întoarce în economie. Se pare că domnul Cîțu și domnul #Orban în loc să privească la soluțiile pe care le adoptă celelalte țări europene, care au injectat lichidități masive pentru economiile lor pentru a le ajuta să iasă din starea de prăbușire, refuză să facă acest lucru dintr-un motiv pe care îl intuim: și Orban, și #Iohannis știu că pensionarii nu sunt cei mai entuziaști în a vota PNL la viitoarele #alegeri locale și parlamentare! Și, atunci, un calcul cinic îi îndeamnă să nu le dea decât o majorare de 14% și să îi lase în continuare să sufere. I-aș ruga pe Iohannis, pe Orban, pe Cîțu, să încerce să trăiască cu 1000 lei pe lună, așa cum au în ziua de azi 1,4 milioane de #pensionari, #pensii până în 1000 lei pe lună și să ne spună câte zile au rezistat.

Mi se pare degradantă această atitudine a guvernanților din ziua de azi, această atitudine de dispreț față de categoria pensionarilor. Împreună cu colegii mei din ALDE nu vom avea nici cea mai mică ezitare să votăm pentru majorarea pensiilor cu 40%!”, se arată pe pagina de Facebook a lui Tăriceanu.

 

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner