Călin Popescu Tăriceanu: Sub nicio formă nu poate fi vorba de o îngheţare a salariilor

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă la Bacău, că nu a văzut documentul trimis de Ministerul Finanţelor Comisiei Europene, dar că sub nicio formă nu poate fi vorba de o îngheţare a salariilor.

„Documentul trimis Comisiei Europene pe care eu nu l-am văzut, nu am primit o informare de la Guvern în acest sens, nu angajează cu absolut nimic niciun fel de îngheţare, pentru că economia românească este într-o perioadă de creştere puternică şi această creştere a PIB nu este pentru a figura în statistici pe primul loc al clasamentului de creştere economică în Europa”, a afirmat liderul ALDE, la Bacău.

Călin Popescu Tăriceanu a subliniat că atâta vreme cât economia crește susținut, nici salariile românilor nu vor fi înghețate.

”Sub nicio formă nu poate fi vorba de o îngheţare a salariilor atâta vreme cât economia creşte susţinut, vom avea rezultate foarte bune şi ele trebuie să se regăsească în salarii şi pensii”, a subliniat Tăriceanu.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, sâmbătă, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că documentul trimis la Comisia Europeană în care se propune îngheţarea salariilor în sectorul bugetar anul viitor la nivelul lunii decembrie 2018 este o variantă de lucru. Declarația ministrului de Finanțe vine după ce senatorul PNL Florin Cîţu a dezvăluit, sâmbătă, că Guvernul a trimis în urmă cu câteva zile Comisiei Europene un document în care promite îngheţarea salariilor în sectorul bugetar.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare