Călin Popescu- Tăriceanu visează la funcția de președinte

Tăriceanu

Președintele Senatului a vorbit pentru prima dată deschis despre faptul că nu exclude o posibilă candidatură la alegerile prezidențiale din 2019.

„Nu e un lucru simplu și nici nu am discutat în cadrul coaliției, unde va trebui să luăm la un moment dat o decizie – una deloc simplă – care tebuie, practic, să materializeze formula în care vom merge: cu un singur candidat sau fiecare din formațiunile noastre cu câteun candidat.

N-aș spune că e un lucru de care să mă sperii, dar nici nu sunt în momentul acesta mânat de o ambiție nemăsurată. Poate un pas mai sus ar fi, nu o candidatură, că am mai candidat și în 2014, ci funcția prezidențială – ceea ce nu este un lucru care să spun că nu mă preocupă.

Sigur că de foarte multe ori stau și mă întreb cum ar trebui să fie mandatul de președinte, cum aș face eu mandatul de președinte, ce ar trebui să fac pentru România. Pentru că eu văd o mare diferență între ce scrie în Constituție, cum este descris rolul președintelui și ceea ce se întâmplă în realitate”, a spus Tăriceanu la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3.