Călugării budişti dintr-un templu thailandez preferau metamfetaminele în detrimentul meditaţiei

Un templu budist din Thailanda a rămas fără călugări după ce toţi angajaţii săi au fost testaţi pozitiv la metamfetamine şi au fost imediat caterisiţi, a declarat marţi un oficial local, informează AFP, relatează Agerpres.

Cei patru călugări – inclusiv stareţul – care slujeau în templul budist din districtul rural Bung Sam Phan, situat în provincia Phetchabun din centrul ţării, au fost supuşi unor teste antidrog luni, iar acestea au dezvăluit prezenţa metamfetaminei, a declarat prefectul acelui district, Boonlert Thintapthai.

Călugării au fost trimişi la o clinică pentru a urma o cură de dezintoxicare, a precizat acelaşi oficial thailandez.

„Templul a rămas acum fără călugări, iar sătenii sunt îngrijoraţi că nimeni nu va mai putea să oficieze slujbele şi ceremoniile ritualice”, a adăugat el.

În cadrul acelor ceremonii ritualice, credincioşii locali oferă hrană călugărilor, încercând astfel să facă o faptă bună.

Boonlert Thintapthai a declarat că alţi călugări vor fi trimişi în acel templu pentru a le permite sătenilor să se achite de obligaţiile lor religioase.

Potrivit Oficiului Naţiunilor Unite împotriva drogurilor şi a crimelor (ONUDC), Thailanda este o importantă ţară de tranzit a metamfetaminei, care este trimisă din statul Shan din Birmania către Laos.

Pe străzi, o astfel de pilulă se vinde cu mai puţin de 20 de bhaţi (50 de eurocenţi).

Autorităţile din întreaga Asie de Sud-Est au efectuat capturi record de metamfetamine în ultimii ani.

sursa – AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare