miercuri, februarie 28, 2024

Camera Deputaţilor/Comisia juridică a dat undă verde urmăririi penale a deputatului Nicolae Bănicioiu

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat undă verde vineri, cu 19 voturi pentru şi 2 împotrivă, solicitării Direcţiei Naţională Anticorupţie de ridicare a imunităţii parlamentare a deputatului Nicolae Bănicioiu, în vederea urmării penale a acestuia, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită în formă continuată.

Raportul Comisiei juridice se află pe primul punct al ordinii de zi a plenului Camerei Deputaţilor de marţi, 27 octombrie, iar votul va fi secret cu bile.

„Comisia juridică, şi am convingerea că şi plenul Camerei Deputaţilor, nu va împiedica absolut cu nimic aflarea adevărului şi, acolo unde există vinovaţi, aceştia să plătească pe măsura şi gradul vinovăţiei de care se fac responsabili. E o procedură, până la urmă, normală, s-a întâmplat de multe ori în Parlamentul României. E adevărat că s-a mai întâmplat să nu fie chiar aşa, dar astăzi demonstrăm şi noi, mai ales PSD. (…) Nu vrem să împiedicăm sau să generăm în vreun fel negativ desfăşurarea anchetei”, a declarat preşedintele Comisiei juridice, Nicuşor Halici.

El a precizat că „în solicitarea DNA sunt specificate elemente care duc în zona de infracţiune”.

La şedinţa comisiei a fost prezent şi Nicolae Bănicioiu, care a fost însoţit de avocata sa. El a declarat presei că toate acuzaţiile „sunt nişte minciuni” şi a anunţat că nu va mai candida pentru un nou mandat de parlanentar.

„Eu vreau să ajungem cât mai repede cu discuţia pe fond. Până acum nu am fost audiat, nu înţeleg de ce nu am fost audiat. Mi-a spus doamna avocat şi înţeleg din multe păreri juridice că puteam fi audiat de câte ori era nevoie. Nu mai candidez. Să stea lumea liniştită. Vreau eu să lămurim practic chestiunea asta şi văd cum e posibil totuşi ca în România denunţătorul să fie crezut absolut oricând, dar să rămână cu tot, să i se ofere protecţie, imunitate şi orice”, a declarat fostul ministru al sănătăţii.

 

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner