Camera Deputaților lansează înscrierile pentru a II-a ediţie a programului de internship

Începând de luni, Camera Deputaţilor începe înscrierile pentru a II-a ediţie a programului de internship 2023, care se va desfăşura în perioada 16 octombrie – 15 decembrie. Programul este dedicat studenţilor şi absolvenţilor interesaţi de activitatea uneia dintre cele două Camere ale Parlamentului României.

Programul de internship la Camera Deputaţilor reprezintă o iniţiativă de transparentizare a procesului legislativ şi de familiarizare a tinerei generaţii cu specificul activităţii Camerei Deputaţilor, viitorii interni având posiblitatea de a participa la activităţile desfăşurate de către comisiile parlamentare sau departamentele participante. De asemenea, programul include o serie de cursuri, sesiuni tematice şi vizite, complementare activităţii desfăşurate de interni în cadrul structurilor.

Studenţii şi absolvenţii pot aplica în perioada 18 septembrie – 1 octombrie a.c. , prin platforma de servicii online a Camerei Deputaţilor, implementată prin proiectul “Creşterea capacităţii administrative a Camerei Deputaţilor pentru furnizarea de servicii de calitate”, proiect cofinanţat din fonduri europene prin POCA 2014-2020. Pentru a aplica, se accesează link-ul https://servicii-electronice.cdep.ro , şi se completează formularul din secţiunea CATEGORII DE SERVICII – Informaţii publice – Internship la CDep – Lansează solicitare sau aici. Evaluarea candidaturilor şi interviurile vor avea loc în prima jumătate a lunii octombrie.

Pe durata desfăşurării internshipului, internii vor primi o indemnizaţie lunară, iar perioada de activitate va fi considerată vechime în muncă. Durata programului de lucru al internilor va fi de 20 de ore de prezenţă în fiecare săptămână; activitatea va fi remunerată cu suma de 1900 lei/brut/lună, iar perioada de 2 luni va fi considerată vechime în muncă.

Regulamentul de organizare şi desfăşurare a programelor de internship la Camera Deputaţilor, Legea nr. 176/2018 privind internshipul, cu completările ulterioare, calendarul programului, specializările disponibile şi condiţiile de eligibilitate pot fi consultate pe pagina de internet dedicată aici .

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare