Nu există nimic mai plăcut decât să ai dinții naturali. Dar, uneori se întâmplă situații nefericite care pot duce la pierderea unuia sau mai multor dinți. Acest lucru se poate datora unei boli, rănire, îngrijire necorespunzătoare sau bătrânețe. Pentru a reface un dinte în astfel de cazuri, stomatologia modernă oferă servicii de implant dentar.
Ce este un implant dentar?
Un implant dentar presupune inserarea unei proteze din titan în osul maxilarului pentru a suplini locul unui dinte natural. Acesta are un rol extrem de important atât la nivel funcțional, cât și estetic pentru pacient.
Majoritatea pacienților cred că implantul dentar și coroana sunt principalele componente ale unei proceduri de implant de succes, dar, de fapt, acestea reprezintă doar vârful icebergului. Un implant dentar reușit este condiționat de mai multe componente: stare de sănătate gingiei și a osului, calitate implantului și a coroanei, experiența medicului stomatolog, tehnica de care dispune cabinetul în care se realizează procedura. Acestea au o conexiune puternică și fără una dintre componente va fi imposibil să se insereze un implant dentar.
Când ar trebui să apelezi la un implant?
La fel ca în orice situație, cu cât mai repede decizi să optezi pentru un implant dentar, cu atât mai bine. Deoarece, după pierderea unui dinte, țesutul osos începe să se subțieze în timp, ceea ce poate duce la imposibilitatea de a introduce implantul. Pentru a reface țesutul osos, vei avea nevoie de timp, de intervenții chirurgicale și, prin urmare, de mai mulți bani. Dacă îți dorești sa eviți complicațiile de această natură, este recomandabil să faci o programare pentru un implant dentar cât mai curând posibil după ce ai pierdut un dinte sau mai mulți.
Toți își doresc dinți frumoși și albi însă, există situații în care o simplă albire profesională nu este suficientă. În aceste cazuri, poți apela la fațete dentare.
Ce reprezintă fațetele dentare?
Aceste fațete dentare sunt lucrări de estetică și protetică dentară fixă, foarte subtile. Fațetele dentare au un rol protector și sunt folosite pentru a masca orice imperfecțiune a dintelui, îmbunătățind aspectul general al danturii. Fațetele sunt folosite tot mai des pentru acoperirea dinților frontali. Aplicarea lor reprezintă una dintre cele mai moderne modalități de a obține un zâmbet frumos și de a recăpăta încrederea în sine.
Pot fi folosite pentru a ascunde:
- dinți ciobiți, fisurați sau crăpați;
- culoare inestetică sau neuniformă a dinților, în cazul în care procedurile obișnuite de albire dentară nu au dat rezultatele dorite;
- poziția inestetică a dinților.
Atât procedura de implant dentar cât și aplicarea fațetelor dentare sunt sigure și practic nu au contraindicații, astfel că sunt variante de tratament accesibile tuturor pacienților.
Sursa articol: