Şapte din zece şoferi români (70%) s-au prezentat cu întârziere cu maşinile la service ca urmare a carantinei impuse la nivel naţional, arată rezultatele unui sondaj publicat, luni, de către unul dintre cei mai importanţi producători mondiali de lubrifianţi, potrivit Agerpres.
Totodată, aproape două treimi (62%) dintre conducătorii auto din România sunt îngrijoraţi că autovehiculul lor ar putea fi mai puţin fiabil din cauza kilometrajului redus şi a lucrărilor de service omise.
Conform Castrol, motivul invocat cel mai frecvent de către proprietarii de maşini care nu îşi duc autovehiculul la service a fost imposibilitatea de a face o programare (24% dintre toţi respondenţii), urmată de o teamă de a contracta virusul Covid-19 în timpul unei vizite (18%).
În acelaşi context, îngrijorarea de a contracta virusul în timpul unei vizite la service a fost semnificativ mai mare în rândul proprietarilor tineri de autovehicule, invocată drept motiv pentru întârzierea unei vizite de 20% din totalul respondenţilor cu vârste cuprinse între 25 şi 34 de ani, comparativ cu doar 8% dintre cei cu vârsta de cel puţin 65 de ani.
La nivel general, 70% dintre conducătorii auto au întârziat lucrările de service programate în timpul pandemiei, iar 62% s-au declarat îngrijoraţi de faptul că este posibil ca autovehiculul să fi devenit mai puţin fiabil din cauza numărului redus de kilometri parcurşi şi a vizitelor de service omise în timpul recentei carantine.