Care sunt condiţiile de acces şi survol în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării

Având în vedere statutul special de arie naturală protejată al Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) reaminteşte că, în baza atribuţiilor şi prevederilor legale în vigoare, survolul Rezervaţiei cu mijloace de transport aerian (avioane uşoare, elicoptere, drone etc.) se face în baza permisului eliberat de Administraţia Rezervaţiei.

Potrivit legislaţiei în vigoare este interzisă aterizarea mijloacelor de transport aerian în alte locuri decât cele autorizate, cu excepţia situaţiilor de extremă urgenţă. Obţinerea permisului de survol se face în baza unei cereri speciale adresate ARBDD.

Activităţile de filmare sau fotografiere cu scop comercial sau educativ se fac, de asemenea, în baza permisului eliberat de ARBDD.

De asemenea, intrarea în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării se face în baza permiselor de acces (turist, auto, ambarcaţiune), conform Ordinului 610/2009 privind aprobarea tarifelor pentru lucrările şi serviciile prestate de ARBDD la solicitarea persoanelor fizice şi juridice.

Pentru obţinerea acestora, precum şi a permiselor de pescuit recreativ/sportiv, ARBDD recomandă utilizarea aplicaţiei de eliberare a permiselor on-line ce poate fi accesată de pe site-ul oficial http://ddbra.ro/ precum şi automatele de eliberare a permiselor amplasate la sediul instituţiei ARBDD, Tulcea str. Portului 34.

O altă modalitate de obţinere a permiselor de acces în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării este plata prin SMS, facilitate ce vine în întâmpinarea publicului şi completează celelalte opţiuni de plată menţionate mai sus.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare