Casa Albă: Israelul „depune eforturi” pentru a minimiza pierderile în rândul civililor în Gaza

Casa Albă a declarat duminică că Israelul „depune eforturi” pentru a minimiza pierderile în rândul civililor în Gaza de la reluarea luptelor după un armistiţiu de şapte zile, pe fondul intensificării apelurilor comunităţii internaţionale de a proteja civilii palestinieni, relatează AFP.

„Credem că au fost receptivi la mesajele noastre pentru a încerca să minimizeze pierderile în rândul civililor”, a declarat pentru postul ABC John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al Casei Albe.

Armata israeliană şi-a reluat ofensiva în nordul Gaza „într-o manieră mai redusă şi precisă”, a adăugat el, menţionând că în ultimele două zile, Israelul a publicat online o hartă a locurilor unde civilii pot merge pentru a se adăposti de lupte.

„Nu există multe armate moderne care să facă asta”, a continuat Kirby. „Ei fac eforturi”, a mai spus el.

După atacul Hamas din 7 octombrie asupra Israelului, soldat cu 1.200 de morţi şi capturarea a 240 de ostatici, Israelul a lansat o operaţiune militară vastă în Fâşia Gaza pentru a anihila gruparea Hamas, care controlează acest teritoriu.

Ministerul Sănătăţii din Gaza a anunţat duminică că bombardamentele şi operaţiunile militare israeliene au făcut 15.523 de morţi şi 41.316 de răniţi, majoritatea civili, în enclava palestiniană.

„Prea mulţi palestinieni nevinovaţi au fost ucişi”, a insistat sâmbătă vicepreşedinta americană Kamala Harris, la summitul pentru climă COP28 din Dubai, declarându-se alarmată de imaginile „devastatoare” din Gaza şi cerând Israelului să „facă mai mult pentru a proteja civilii nevinovaţi”.

Sursa: AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare