Cătălin Boboc anunţă că a demisionat din PNL, după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent

Fostul secretar de stat în Ministerul Muncii Cătălin Boboc, acuzat de o branşare ilegală a unui imobil din Brăila la reţeaua de electricitate, şi-a anuţat, marţi seară, demisia din PNL.

Cătălin Boboc a anunţat, marţi seară, într-o postare pe Facebook, că renunţă la statutul de membru al PNL.

„Pentru a nu politiza o situaţie personală care va fi lămurită şi pentru a nu crea în vreun fel presiune, am decis să îmi dau demisia din funcţia de membru al Partidului Naţional Liberal. Consider că este cel mai decent gest politic pe care îl pot face, astfel încât imaginea partidului să nu fie afectată de acuzaţiile care mi-au fost aduse”, a scris Boboc.

 

Potrivit acestuia, varianta autosuspendării nu există într-un astfel de caz,  prin urmare demisia este singura soluţie, până la clarificarea situaţiei.

”Voi reveni cu toate explicaţiile şi documentele necesare după ce voi face toate demersurile pentru a-mi demonstra nevinovăţia”, a mai scris brăileanul.

Cătălin Boboc a adăugat că, în pofida demisiei, este un om de partid: „Am fost şi sunt un om de partid, le mulţumesc tuturor colegilor mei pentru colaborare, din 2003 şi până acum. Îi asigur de buna mea credinţă şi cred că ne vom reauzi!”

Presa locală a relatat despre faptul că un angajat de la S.D.E.E Muntenia Nord- Sucursala Brăila a sesizat ofiţerul de serviciu al Politiei Municipiului Brăila în legătură cu identificarea unui contor branşat ilegal, descoperit în urma unor verificări.

Conform probr.ro, ar fi vorba de un imobil din Brăila care ar aparţine fostului secretar de stat la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Cătălin Boboc, fost senator în perioada 2012 – 2016 şi fost preşedinte al organizaţiei PNL Brăila.

”În cauză a fost întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt şi executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, conform Legii nr. 123/2012 a energiei electrice şi gazelor naturale”, arată reprezentanţii IPJ Brăila, potrivit sursei citate.

Anterior, Boboc a respins acuzaţiile şi a adăugat că în imobilul respectiv locuieşte mama sa. El a prezentat avizul tehnic de racordare la reţeaua cu energie electrică.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare