Cătălin Drulă: Cer Guvernului Ciolacu-Ciucă să nu saboteze ONG-urile

Cătălin Drulă, președintele USR, cere Guvernului PSD-PNL să renunțe la măsurile care, sub pretextul creșterii veniturile bugetare, lovesc în finanțarea organizațiilor nonguvernamentale.„Ca să acopere găurile din bugetul de stat provocate de incompetența și lăcomia PSD-PNL, guvernul girat de președintele Iohannis și-a pus în minte să distrugă finanțarea organizațiilor nonguvernamentale. Nu contează pentru PSD și PNL că este vorba de sute de ONG-uri care se ocupă de mii de cauze sociale, de la construit spitale și derulat programe în școli la asigurarea de servicii copiilor și persoanelor vulnerabile sau cu dizabilități. Nu contează nici că efectul financiar pentru bugetul de stat ar fi infim raportat la gaura din bugetul mincinos pe care l-au prezentat la începutul anului. Tot ce au în minte PSD și PNL este să-și hrănească în continuare clientela de partid”, declară Cătălin Drulă, președintele USR.

USR susține demersul a peste 500 de organizații nonguvernamentale care au adresat o scrisoare deschisă Guvernului Ciolacu cerând să nu fie anulate mecanismele actuale de sponsorizare a ONG-urilor.

Nu este prima dată când PSD și PNL încearcă să pună piedici ONG-urilor. Fie că au vrut să le elimine dreptul de a apăra interesul public în instanță în fața rechinilor imobiliari, fie că au urmărit restricționarea dreptului de a înființa asociații și îngroparea ONG-urilor în birocrație suplimentară și inutilă, mai acuză Uniunea.

USR s-a opus constant oricărui demers care ar îngreuna sau chiar bloca activitatea asociațiilor și fundațiilor și a depus proiecte pentru simplificarea și debirocratizarea sectorului non-profit.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare