vineri, februarie 23, 2024

Cătălin Drulă cere eliminarea taxei de pod de la Giurgiu-Ruse, un pas important spre libera circulație

Cătălin Drulă a cerut eliminarea taxei de pod de la Giurgiu-Ruse într-o conferință de presă susținută la punctul de trecere a frontierei dintre România și Bulgaria, sâmbătă. El a subliniat că după aderarea la Spațiul Schengen, unde controalele pașapoartelor vor deveni istorie, nu este justificat să existe un alt punct de control care să îngreuneze traficul. Președintele USR a argumentat că această taxă de pod reprezintă un obstacol în calea liberei circulații a persoanelor și bunurilor între cele două țări.

„Împreună cu partenerii noștri europeni din familia liberal-democrată, am cerut azi guvernelor României și Bulgariei să scoată taxă de pod de la Giurgiu-Ruse. Este un gest concret între țările noastre, care ar înlesni enorm traficul transfrontalier. Odată cu aderarea la Schengen vor dispărea ghișeele de control pașapoarte, de ce am mai avea alt ghișeu care să formeze blocaje?

Timpul și combustibilul consumate la cozi reprezintă pierderi economice pentru toți. Și este imperativ ca ambele guverne să depună toate eforturile ca să intrăm în Schengen anul acesta”, a transmis Drulă pe Facebook.

Cătălin Drulă a subliniat că atât România, cât și Bulgaria au îndeplinit toate condițiile pentru aderarea la Spațiul Schengen și că este esențial ca guvernele din Sofia și București să facă tot ce le stă în putință pentru a asigura integrarea rapidă a celor două țări în spațiul de liberă circulație. Acesta a considerat acest drept ca fiind câștigat prin eforturile ambelor popoare și a subliniat importanța implementării lui cât mai curând posibil.

spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner