Cătalin Drulă: „Negocierile pentru formarea unui pol de dreapta cu PMP şi Forţa Dreptei sunt în stadiu avansat”

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat, vineri, că negocierile pentru formarea unui pol de dreapta cu PMP şi Forţa Dreptei sunt în stadiu avansat, iar obiectivul este o listă comună pentru alegerile europarlamentare.

„Negocierile cu partenerii noştri, cu care formăm acest pol de dreapta, după cum ştiţi că am luat un mandat la Congresul din iunie, sunt într-un stadiu avansat, merg foarte bine, iar obiectivul este într-adevăr avem o listă comună pentru alegerile europarlamentare. Nu am un anunţ în acest moment să fac despre finalizarea acestor discuţii, dar sperăm să-l avem cât mai curând în perioada următoare şi să intrăm pe ultima turnantă, să-i spunem aşa, către aceste alegeri extrem de importante”, a precizat Drulă, întrebat în ce stadiu sunt negocierile USR cu PMP şi Forţa Dreptei pentru formarea polului de dreapta.

Întrebat dacă speră ca PNL să se rupă de PSD şi USR să creeze un pol de dreapta împreună cu liberalii, Drulă a spus: „Cine crede că poate să facă manevra alba-neagra şi cine nu îşi mai aduce aminte că întorcea ziarul ca să nu ştie exact sub care cupă este acea bilă, adică crede că poate într-o guvernare să iei voturi de dreapta, că PNL a luat voturi de dreapta şi să le pui în buzunar la Marcel Ciolacu şi după aia tu te speli pe mâini şi să spui: priviţi că nu s-a întâmplat nimic, se înşeală”.

„Sunt convins că sunt şi oamenii în PNL care s-au opus acestui lucru, poate oameni care aveau treaba lor într-o primărie şi n-au putut influenţa ce a făcut Iohannis cu România şi cu partidul lor. Avem deschidere spre a discuta cu toate forţele politice pentru o mişcare reformistă. Aţi văzut că şi în Parlament am depus această sesizare la Curtea Constituţională şi am avut două semnături de la doi deputaţi care au intrat pe listele PNL în Parlament. (…) Important este ce se întâmplă cu România pentru că lupta este între pesedism şi modernizare, o mişcare reformistă care să aibă grijă de banul public, să guverneze cu respect faţă de Constituţie”, a mai adăugat Drulă.

El a mai explicat că proiectul USR este unul „deschis”. „USR este la un punct de maturitate”, a mai adăugat Drulă.

Sursa AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare