Cătălin Predoiu: Dacă se dovedește că românii au fost controlați sistematic după accederea țării noastre la Air Schengen, vom lua măsuri

Dacă se dovedește că românii au fost controlați sistematic după accederea țării noastre la Air Schengen, vom lua măsuri, a afirmat ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.

Declarația ministrului vine a doua zi după ce mai mulți români care au coborât din avioane pe aeroporturi din Uniunea Europeana s-au plâns că au fost controlați de poliția de frontieră, spre deosebire de călătorii din alte țări.

Europarlamentarul Vlad Gheorghe a anunțat chiar că va face plângeri către Comisia Europeană și aeroporturile europene după ce a fost chiar el verificat pe aeroportul din Paris.

Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne: Noi vom culege toate datele și informațiile pentru a vedea dacă într-adevăr e vorba de un control aleatoriu sau dacă este vorba despre un control care îmbracă caracter sistematic, caz în care o să contactăm autoritățile din statul respectiv și o să vedem ce e de făcut. Discutăm și cu comisarul european, adică în niciun caz aceste tipuri de evenimente nu rămân fără analiză, observații și dialog la nivel european și bileteral. Fără îndoială o să facem acest lucrur dacă se impune. Deocamdată, din informațiile pe care le avem – această trecere de la un statut de țară non-Schengen la statul de țară Schengen s-a făcut cu bine, și în România, și în alte state membre.

Sursa: Știrile TVR

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare