Cătălin Predoiu, după întâlnirea cu omologul austriac, Gerhard Karner: România este stat membru Schengen. Mă bucur pentru cetăţenii care vor beneficia de acest nou statut

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat, marţi, după întâlnirea cu omologul austriac, Gerhard Karner, la Viena, că România va continua buna colaborare cu Austria şi cu toate celelalte state membre, precum şi cu Comisia Europeană pentru îmbunătăţirea cadrului pentru migraţie şi azil, dezvoltarea eforturilor pe dimensiunea externă a migraţiei şi cooperarea poliţienească bilaterală şi multilaterală contra crimei transfrontaliere.

De asemenea, ţara noastră va suplimenta forţele Poliţiei de Frontieră şi va continua investiţiile, a mai adăugat Predoiu.

„Astăzi am avut o şedinţă de lucru în calitate de ministru al unui stat membru Schengen cu frontierele aeriene şi maritime. România este stat membru Schengen. Mă bucur pentru cetăţenii care vor beneficia de acest nou statut. Este un statut binemeritat de cetăţenii români, binemeritat de România. Noi am muncit şi am investit mult pentru această aderare la Spaţiul Schengen; am ridicat nivelul de protecţie al frontierei; am investit sute de milioane de euro în securitatea frontierelor”, a spus Predoiu, potrivit unui comunicat de presă.

El a menţionat că acesta este un moment de etapă pentru România, care va face acest drum „până la capăt”, lucru pentru care trebuie continuată munca, acesta fiind subiectul discuţiilor de marţi.

„Până acum, istoria Schengen nu cuprinde niciun exemplu în care un stat să fi intrat doar cu o frontieră şi să fi rămas fără celelalte frontiere intrate în Spaţiul Schengen. Deci, înainte de a vă răspunde noi la întrebarea dumneavoastră legitimă, va răspunde istoria. Da, sigur, ca şi celelalte state, vom face acest drum până la capăt. Pentru mine şi colegii mei, marea întrebare anul trecut a fost nu când, ci ce anume trebuie să facem ca să se întâmple. Şi nu intenţionez să schimb această metodă. În loc să ne întrebăm, subiectiv, când ar putea fi cel mai bun moment, ne concentrăm pe ceea ce trebuie să facem ca să-l obţinem cât mai rapid”, a mai spus Predoiu.

Sursa: AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare