Cătălin Rădulescu despre Inițiativa Fără penali: 500.000 de semnături au fost descoperite ca fiind false

Cătălin Rădulescu, noul chestor al Camerei Deputaţilor, a declarat, la Parlament, că peste jumătate de milion de semnături pentru iniţiativa „Fără penali în funcţii publice” au fost descoperite ca fiind false în urma unei verificări de către Secretariatul General.

„În urma probelor evidente şi în urma verificărilor făcute de Secretariatul General al Parlamentului timp de trei – patru luni, deci o muncă efectivă, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a fost sesizat vizavi de aceste aspecte care au natură penală. Ceea ce am făcut noi în Biroul permanent a fost ca să cerem reprezentantului USR din Biroul permanent să facă ceea ce cer ei de vreo doi ani de zile, şi anume să accepte ca aceste liste să fie verificate de Parchetul General în urma unei plângeri penale şi, dacă Parchetul General şi procurorii vor decide că nu sunt probe care să ateste că au fost falsificate semnăturile, atunci este foarte bine, dar dacă procurorii vor constata acest lucru va fi foarte grav.

Reprezentantul USR nu a mai fost de acord şi a cerut numai către CCR să fie trimise aceste liste. Prin vot s-a decis că va pleca instant atât către CCR, dar şi către Parchetul General în urma plângerii penale pe care probabil o va semna domnul vicepreşedinte Iordache în numele Biroului permanent, urmând ca procurorii să decidă”, a afirmat Cătălin Rădulescu, după şedinţa Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor.

Deputatul PSD a precizat că peste jumătate din semnături au fost falsificate.

„Multe, peste 500.000 – 600.000. Dacă erau două, trei, 10 semnături, înțelegeam să facem discuția asta. Dar devin penibili, pentru că la 600.000 de semnături deja este o chestiune gravă. O să vedeți că sute de primării au arătat aceste lucruri. Primarii au arătat că erau sute și sute și sute de semnături care nu existau, erau falsificate, dintre ei, câțiva au făcut și plângeri penale”, a adăugat Cătălin Rădulescu.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare