Cătălin Rădulescu dezvăluie motivele pentru care PSD l-ar putea suspenda pe Iohannis

Catalin Radulescu

Deputatul PSD, Cătălin Rădulescu a dezvăluit marţi motivele pentru care social-democraţii nu renunţă la suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis.

„Ieri (n.r. – luni), prin revocarea doamnei Kovesi, nu am făcut absolut nimic, pentru că va fi înlocuită o persoană cu o altă persoană, Sistemul este acelaşi. Şi atunci, pentru că în aceşti ani de zile am văzut abuzuri extraordinar de mari şi neconstituţionale şi împotriva drepturilor şi libertăţilor umane, am făcut nişte cereri.

sri dnaÎi cer preşedintelui Iohannis să denunţe public protocoalele încheiate între SRI şi instituţii ale statului, să se dezică de acestea, să denunţe public toate interceptările ilegale pe siguranţă naţională şi să denunţe public echipele mixte care au participat împreună cu judecătorii la judecarea, anchetarea şi condamnarea oamenilor nevinovaţi.

În caz contrar, dacă dânsul nu face acest lucru, înseamnă că acceptă statul paralel şi continuă nerespectarea Constituţiei şi atunci cer colegilor şi coaliţiei ca să continuăm cu cererea de suspendare. Adică să luăm în lucru şi în gândirea noastră rapid continuarea deciziei de suspendare a preşedintelui României.

Totodată, îi solicit ministrului Justiţiei să ceară la rândul său tuturor forţelor şi instituţiilor pe care le cunoaşte să facă publice echipele de procurori şi judecători care au colaborat cu SRI.

Eduard-Hellvig   În acelaşi timp, domnului Hellvig îi fac aceeaşi cerere oficială, ca parlamentar al României, ca să denunţe, să arate public cetăţenilor României toţi procurorii şi judecătorii care în aceşti 8-10 ani de zile au colaborat, şi-au făcut echipe mixte, au anchetat şi au judecat împreună cu SRI-ul dosarele şi românii nevinovaţi”, a declarat Rădulescu la Parlament.

  • El le-a solicitat totodată procurorilor „oneşti” să se dezică de toţi procurorii care au făcut astfel de abuzuri, să-i facă publici dacă îi cunosc, iar cei din DIICOT să se dezică de procurorul Horodniceanu care, prin ceea ce face, nu face altceva decât un abuz de putere, „iar la un moment dat probabil pentru asta poate fi încriminat, la un moment al vieţii lui” – lăsând să se întrevadă astfel un motiv viitor de suspendare a preşedintelui.

Dacă Iohannis nu va îndeplini cerinţele PSD, Rădulescu a anunţat că el și colegii lui vor continua cu demersurile de suspendare a acestuia din funcţie.

Rădulescu a precizat că PSD era pregătit luni să anunţe suspendarea preşedintelui.

psd iohannis„Ieri eram toţi pregătiţi ca să cerem suspendarea preşedintelui. Nu înseamnă că ne-am oprit pentru faptul că doamna Kovesi a fost revocată ieri din funcţie de către domnul preşedinte, pentru că dânsul n-a respectat timp de multe luni de zile nici Constituţia, nici CCR şi nu respectă nici măcar Parlamentul, care este totuşi puterea în statul român.

Chiar dacă îi dă voie Constituţia ca să atace orice fel de lege, însă modul cum o face şi toate legile pe care le atacă ca să blocheze activitatea parlamentară, mi se pare tot o nerespectare a Constituţiei. Prin ceea ce face, preşedintele batjocoreşte instituţiile statului”, a susţinut deputatul PSD.