sâmbătă, septembrie 23, 2023

Cătălin Teniţă: Am decis să îmi dau demisia din USR şi să mă alătur, de la 1 septembrie, Partidului REPER

Deputatul Cătălin Teniţă anunţă, marţi, pe Facebook, că a decis să îşi dea demisia din USR şi să se alăture, de la 1 septembrie, Partidului REPER. Potrivit unui comunicat oficial, demisia sa a fost anunţată în prima şedinţă a Biroului Naţional al USR desfăşurată în format fizic din ultimii doi ani şi jumătate.

”Am decis să îmi dau demisia din USR şi să mă alătur, de la 1 septembrie, Partidului REPER. Cred că responsabilitatea mea actuală este să aduc împreună oamenii care înţeleg că suntem la mijlocul drumului către o Românie mai bună şi că nu putem sta deoparte. De aceea, voi căuta să coagulez alături de ei o mişcare reformatoare pentru România”, spune Teniţă.

 

Deputatul precizează că ”nu este un abandon”.

”Mă alătur unor colegi de-ai noştri care sunt îndreptăţiţi să fie reprezentaţi şi ale căror energii trebuie utilizate în politică, colegi care acum construiesc REPER. Rămân în continuare deschis proiectelor din USR şi vă stau oricând la dispoziţie pentru consultări şi întrebări în cadrul cabinetului parlamentar. Le mulţumesc în mod deosebit colegilor din echipa CURAJ pe lista cărora am candidat la preşedinţia USR. Cred ca opţiunea lor de a rămâne în partid ca un grup de reformă internă este o opţiune la fel de validă şi de curajoasă ca aceea de a construi alternative din exterior, şi îi îndrum pe toţi cei care decid să rămână în USR să îi susţină”, afirmă Cătălin Teniţă.

El menţionează că crede în partide deschise, în care cei care au viziuni comune dialoghează şi lucrează împreună într-un mod deschis şi eficient. Potrivit unui comunicat oficial, demisia a fost anunţată în prima şedinţă a Biroului Naţional al USR desfăşurată în format fizic din ultimii doi ani şi jumătate, dar şi pe pagina de Facebook a deputatului.

”Sunt o grămadă de oameni care aşteaptă să mă alătur unei iniţiative noi, care să încerce să dea o nouă suflare dorinţelor de reformă din această ţară”, arată Cătălin Teniţă într-un clip postat pe reţelele de socializare şi pe site-ul catalin-tenita.ro.

”Dacă noi în acest moment continuăm să ne certăm între noi, continuăm să jucăm pe mize mici, continuăm să nu avem în primul şi primul rând în vizor interesele electoratului, dacă nu ne uităm la faptul că nu i-am servit aşa cum trebuie, dacă nu acceptăm că aşteptările electoratului poate nu au fost bine servite – poate modul în care ne-am concentrat pe anumite dispute la vârf nu a făcut ca membrii noştri entuziaşti, care ne-au adus voturi în alegeri, să se considere implicaţi, experţii noştri să se considere consultaţi -, pe scurt, dacă mergem în aceeaşi direcţie, eu nu cred că în 2024 România poate avea o şansă nouă, o şansă puternică de schimbare”, afirmă acesta.

Cătălin Teniţă mulţumeşte echipei CURAJ, din partea căreia a candidat la alegerile interne pentru preşedinţia USR în iulie 2022.

”Le mulţumesc în mod deosebit colegilor din echipa CURAJ pe lista cărora am candidat la preşedinţia USR. Cred ca opţiunea lor de a rămâne în partid ca un grup de reformă internă este o opţiune la fel de validă şi de curajoasă ca aceea de a construi alternative din exterior, şi îi îndrum pe toţi cei care decid să rămână în USR să îi susţină cu toate resursele de care dispun”, declară Teniţă.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner