Câte semnături a adunat inițiativa USR „Fără penali în funcții publice”

USR a anunțat luni că inițiativa „Fără penali în funcții publice” a adunat peste 9.000 de semnături, la doar două zile de la startul acesteia.

„Primele două zile în stradă în cifre: peste 9.000 de semnături! Numărul este cu atât mai impresionant, cu cât ele au fost adunate și din mediul rural. Voluntarii din comuna Fibiș, județul Arad, au luat la pas casele oamenilor pentru a le spune cum pot contribui la o Românie demnă și condusă de persoane integre moral. Deoarece inițiativa cetățenească este despre noi toți, din toate colțurile țării, pentru că schimbarea vine atunci când toți oamenii se adună în jurul unei singure idei. Iar timp de șase luni va fi despre moralitate.

Clasa politică din România trebuie reformată iar inițiativa este primul pas în acest sens, asta ne-au transmis cei pe care i-am întâlnit în stradă, printre ei numărându-se și ilustratorul Dan Perjovschi în Sibiu, judecătorul Cristi Danileț la Cluj-Napoca, sau tineri care și-au lăsat semnătura cu gândul că nu vor fi nevoiți să plece peste ani din țară”, se arată într-un mesaj postat pe Facebook de USR.

USR vrea modificarea Constituției în sensul că cei condamnați penal să nu mai poată ocupa funcții publice, demers care necesită 500.000 de semntături ale cetățenilor cu drept de vot din jumătate dintre județele țării.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare