Cazul Alexandra Ivanov se repetă: O altă tânără însărcinată a fost lăsată să moară, la spitalul din Bacău, fiind acuzată de medici că are probleme închipuite

Cazul Alexandrei Ivanov, tânăra care anul trecut a murit într-o maternitate din Botoșani, s-a repetat la Bacău. O femeie însărcinată de 38 de ani a murit în condiții misterioase la Spitalul Județean. Ea se afla în a patra lună de sarcină, iar familia acuză personalul medical de neglijență, medicii intervenind abia după 12 ore, timp în care femeia a fost lăsată să sufere, potrivit AZ News și Realitatea, scrie r3media.ro.

Femeia a ajuns la spital cu probleme medicale severe. Ea reclama dureri abdominale, febră, frisoane și dureri de cap. După investigații s-a constatat că sarcina femeii se oprise, însă personalul medical nu a intervenit. Dimpotrivă, femeia a fost lăsată să sufere timp de aproximativ 12 ore, potrivit rudelor sale.

Ulterior, aceasta a fost dusă în sala de operații, însă din cauza complicațiilor apărute, organismul nu a mai rezistat. În timp ce se afla la ATI, femeia a făcut stop cardio respirator, fapt ce a determinat atât decesul său, cât și al fătului.

Potrivit soțului, femeia a fost lăsat în agonie timp de mai multe ore. În ciuda strigătelor de ajutor, medicii au refuzat să intervină. Ei au catalogat problema femeii drept una psihică și au ignorat toate simptomele pe care le reclama.

„Mi-a comunicat Maria că – ea spunea că o doare abdomenul – trei medici au spus că are o cădere psihică. Din păcate, Maria a murit. Cel puțin medicul care a fost de gardă la secția chirurgie ATI, care a fost medic de gardă în noaptea aia, mi-a dat niște explicații, care, în momentul ăla, mai tare m-au băgat în ceață.

Nu era nimic concret, foloseau doar termeni medicali. Chiar nu puteam să stau să caut pe Google fiecare cuvânt. Doctorul care a operat-o de parascopie, care a luat decizia să o opereze, acuza inclusiv că ar fi fost ceva patologic și că biologia nu o putem controla noi“, a spus soțul.

Drept urmare, familie tinerei a depus plângeri la Poliție, Colegiul Medicilor și Ministerul Sănătății. S-a cerut o investigație riguroasă pentru a determina dacă medicii au acționat corespunzător pentru a-i salva viața. Autoritățile au deschis și un dosar pentru ucidere din culpă, după ce unitatea medicală în cauză a demarat o anchetă proprie.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare