Ce a declarat SLAPCIU AUREL, în legătură cu candidatura sa din partea MIŞCĂRII POPULARE pentru primăria municipiului Motru
După cum v-am obișnuit, în fiecare săptămână vom prezenta sau mai bine zis, fiecare candidat pentru primăria municipiului Motru se va prezenta.În acest număr vă prezentăm candidatul din partea Partidului Mișcarea Populară, Aurel Slapciu.
Colegiul Național al Mișcării Populare l-a validat, încă din data de 16 ianuarie, pe Aurel Slapciu ca și candidat din partea Mișcarii Populare pentru primăria municipiului Motru.
Contactat în legătură cu anunțul privind candidatura la primăria Motru din partea Mișcării Populare, Aurel Slapciu ne-a declarat în exclusivitate anumite detalii care l-au determinat să candideze, cum vede situația actuală a municipiului și cu ce soluții vine pentru motreni.
”Sunt candidat la primaria municipiului Motru din partea Mişcării Populare.
”Câteva aspecte care mă caracterizează sunt comunicativitatea, punctualitatea, onestitatea, perseverenţa.Manifest spirit analitic şi obiectiv, dobândit de-a lungul anilor, capacitate de organizare, spirit intreprinzator, abilitati avansate de comunicare si negociere, rezistenta la stres, capacitatea de a comunica in mod constructiv in diferite medii, de a arata toleranta, de a exprima si intelege diferite puncte de vedere, de a negocia cu abilitate pentru a produce incredere si de a empatiza.
Competenţele şi aptitudinile organizatorice constau în puterea si autoritatea de organizare si coordonare a muncii in echipa, avand in subordine de-a lungul timpului peste 300 de angajati.
Ca și experienţă profesională pot spune că am o experienta vasta in domeniul accesăriii fondurilor europene, in domeniul agriculturii, in domeniul zootehniei, in domeniul auto, in domeniul panificatiei si in domeniul comerţului.
Am fost Consilier Judetean din anul 2012 in cadrul Consilului Judetean Gorj, pana in luna iulie 2013. Am intrat în politică în anul 2012 şi cadidez pentru pentru funcţia de primar, pentru că îmi iubesc oraşul unde am copilărit şi unde m-am format ca om şi datorită faptului că mi-a fost captată atenţia de situaţia împovărătoare a oamenilor care locuiesc în municipiul Motru datorită situaţiei economice a acestui municipiu.
Rupţi de realitate, aleşii locali vorbesc din cărţi despre un oraş care trage să moară.
Lipsa de diplomaţie a autorităţilor locale a dus la izolarea municipiului Motru şi la ruperea acestuia de marile proiecte de dezvoltare economică necesare creării de noi locuri de muncă, devenind astfel, polul sărăciei şi al şomajului din acest colţ de judeţ.
Activitatea minieră dispare încetul cu încetul ca urmare a restructurărilor şi închiderii tuturor minelor de subteran.
Ne mai salvează cât de cât, câţiva agenţi economici , care se ocupă de activităţi de producţie, dar şi ei la rândul lor întâmpină mari probleme datorită consumului care este din ce în ce mai mic.Am ajuns în situaţia în care primarul municipiului Motru să declare că veniturile s-au diminuat din cauza dispariţiei locurilor de muncă şi a şomajului tehnic în care se află din ce în ce mai des minerii.Lipsa programelor de integrare a tinerilor şi a persoanelor fără ocupaţie în activităţi sportive şi educative duce la creşterea alarmantă a gradului de infracţionalitate în oraş.Bugetul primăriei s-a diminuat, motiv pentru care apar probleme în investiţii, nemaiputând fi achitate nici creditele contractate de către primărie fiind necesară aprobarea prelungirii perioadei de rambursare a contractului de credit –LINIE DE FINANŢARE NR. DM 49/30.07.2012 către BCR SA de la data de 30.07.2017 la data de 30.07.2022.
Mai precis locuitorii acestui municipiu vor fi obligaţi să plătească până în anul 2022 zeci de miliarde contractate de edilii oraşului.
O altă problemă deosebită o reprezintă UATAA care alimentează populaţia cu agent termic, iar pentru confortul cetăţenilor am întreprins demersuri în cadrul conducerii centrale a Partidului Mişcarea Populară cât şi în cadrul Ministerului Economiei şi Industriei ca prin fonduri guvernamentale să construim o centrală la UATAA pe cogenerare, investiţia nu este mare în condiţiile în care din anul 2012 şi până astăzi UATAA a primit fonduri guvernamentale de peste 6 milionae de dolari.Şi în situaţia în care nu vom primi fonduri guvernamentale pentru UATAA avem o soluţie, în care aceasta ar putea să aducă cel puţin 70-80 milionae RON în fiecare an.
În Municipiul Motru este nevoie de accesarea fondurilor europene , domeniu in care trebuie sa ramai in permanenta informat.Fondurile europene vor trebui sa aiba in atentie mai degraba rezolvarea problemelor din economia Mun.Motru si nu niste chestiuni vagi, largi, care nu au continut si substanta.De ce spun asta, pentru ca in ultima perioada am vazut cativa candidati la primaria Mun.Motru care vorbesc despre fonduri europene si nu vreau sa fiu rautacios, dar îi intreb:
Câţi dintre ei au fost implicati in accesarea unui proiect pe fonduri europene şi câţi cunosc faptul ca primaria Mun Motru datorita creditelor foarte mari poate sau nu sa mai asigure partea de cofinantare?Sunt unul dintre cei care are o experienta mare in accesarea fondurilor europene,toate proiectele depuse mi-au fost aprobate si realizate.
Consider ca accesarea acestor fonduri europene pentru Mun.Motru trebuie sa aiba la baza parteneriate intre cetateni,oameni de afaceri atat locali cat si din afara tarii si nu in ultimul rand cu primaria Mun.Motru, in conditiile in care primaria reuseste sa plateasca datoria enorma pe care a imprumutat-o de la BCR. Voi face public intr-un timp foarte scurt cateva dintre aceste parteneriate vitale zic eu, pentru Mun.Motru.
Până la aparitia programului Miscarii Populare Motru vreau sa va spun că unul dintre cele mai importante puncte din programul nostru va fi Parteneriatul public privat- aici facem demersuri in fiecare zi pentru aparatia normelor de aplicare, discutand cu conducerea de la nivel central cat si in cadrul Ministerului Industriei si al Economiei.
De asemenea Consiliul Local trebuie să achiziţioneze teren deoarece discutăm de proiecte şi programe, dar dacă astăzi ar veni în municipiul Motru un investitor cât de mic nu am avea teren să-i punem la dispoziţie.
Am purtat discuţii cu locuitorii satului Rîpa, iar aceştia sunt dispuşi să vândă terenurile cu condiţia angajării unor membrii din familie.Trebuie să facem în aşa fel încât să atagem investitori români şi străini în zona noastră nu numai datorită faptului că la noi există o tendinţă puternică de migrare a forţei de muncă ci şi datorită faptului că oraşul nostru trebuie să aibă viitor , iar tinerii să nu mai fie nevoiţi să părăsescă acest oraş în căutarea unui loc de muncă , iar cei care au fost nevoiţi să plece să poate reveni pe meleagurile natale.
În ultimii ani în acest oraş s-au pierdut 3000 de locuri de muncă, iar scopul nostru acela de a crea şi menţine locurile de muncă existente.
Ar mai fi necesar ca prin hotărâre de Consiliul Local să se dispună ca plata taxelor şi impozitelor să se facă diferenţiat în funcţie de zone ţinând seama că locuitorii de la sate (şi aici ne referim la locuitorii din satele Rîpa , Roşiuţa, Însurăţei, Horăşti , Leurda şi Ploştina), nu beneficiază de canalizare si apa curentă.Pentru noi importanţi sunt toţi locuitorii şi nu vom face diferenţe în pensionari şi celelalte categorii de persoane.Acestea sunt doar câteva puncte din programul meu pentru că oamenii vor certitudini şi nu promisiuni spectaculoase ca până acum.
Acţiunile mele şi ale Mişcării Populare vor avea în centrul atenţiei cetăţeanul, nevoile sale şi mediul în care trăieşte.Consider că se doreşte un alt mod de a se face administraţie.
Pornind de la această premisă, am format o echipă, marea majoritate din tineri ( sigur, nu neapărat tinereţea este un atu), dar aceasta este echipa mea, pregătită.
Vă mulţumesc!
Cu respect, Aurel Slapciu!”