Ce se va întâmpla cu prețul gazului. Strategia ministrului de Finanțe, Dan Vîlceanu

dan vilceanu
sursa foto: Facebook - Dan Vîlceanu

Miniştrii Economiei şi Finanţelor din Spania, Franţa, Cehia, Grecia şi România propun o abordare pe 5 piloni privind preţul gazului şi preţurile angro ale energiei electrice, conform unei declaraţii comune, a anunţat Ministerul Finanţelor, scrie Agerpres.

Declaraţia comună este semnată de Nadia Calvino, prim vice-preşedinte şi ministru al Economiei şi Transformării Digitale, din Spania, Bruno Le Maire, ministrul Economiei, Finanţelor şi Redresării din Franţa, Alena Schillerova, ministrul Finanţelor din Cehia, Christos Staikouras, ministrul Finanţelor din Grecia şi Dan Vîlceanu, ministrul Finanţelor din România.

În document, miniştrii propun o acordare comună la nivel european în condiţiile în care preţul gazului şi preţurile angro ale energiei electrice au crescut dramatic în ultimele luni.

„Propunem următoarea abordare, bazată pe 5 piloni: În primul rând, este necesară o abordare comună la nivel european. Avem nevoie de un set de instrumente de politică europeană pentru a coordona răspunsurile naţionale, pentru a reacţiona imediat la creşterile dramatice ale preţurilor”, precizează sursa citată.