Ce spune Tăriceanu despre o posibilă lege a defăimării

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marţi că „responsabilitate nu există, declaraţiile se fac cu o uşurinţă nepermisă, iar interesul naţional şi imaginea României sunt afectate”.

„În condiţiile în care văd că defăimarea ajunge un fel de activitate preferată a unora, nu ştiu, poate n-ar fi rău să ne gândim că responsabilitatea de care trebuie să dăm dovadă fiecare şi, până la urmă, interesul de a apăra ceea ce numim în mod generic imaginea ţării, interesul naţional, nu ar trebui să cuprindă nişte norme mai stricte, pentru că văd că responsabilitate nu există, declaraţiile se fac cu o uşurinţă nepermisă, interesul naţional al României şi imaginea sunt afectate şi pentru lucrul ăsta nimeni nu păţteşte nimic.

  • Pe de altă parte, eu am lucrat 10 ani în media. Cred că libertatea de exprimare este ceva esenţial (…) libertatea de exprimare trebuie să fie însoţită şi de responsabilitate.

Cei care fac declaraţii defăimătoare la adresa României, clar nu au niciun fel de responsabilitate şi le fac într-un mod care, zic eu, nu este nepermis de lege, ci nepermis de bun simţ”, a spus Tăriceanu.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare