Cehia, care deține președinția rotativă a UE, anunță că vrea Schengen pentru Croația, Bulgaria și România

Președinție cehă a UE și-a fixat ca obiectiv includerea Croației, Bulgariei și României în zona Schengen, compusă în prezent din toate celelalte state membre, transmite EUObserver, citată de Rador.

„Este una dintre marile ambiții ale președinției cehe”, a declarat ministrul ceh de interne Vít Rakušan, vorbind în numele președinției UE.

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, a anunțat săptămâna trecută că susține includerea României în zona Schengen. O decizie e așteptată în decembrie, la ultimul Consiliul pentru Justiție și Afaceri Interne (JAI) din acest an.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat luni că Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc criteriile de aderare la Spaţiul Schengen, transmite Reuters.

România îndeplinește toate cerințele pentru aderarea la Spaţiul Schengen, consideră cancelarul Olaf Scholz

În textul discursului pe care urmează să îl ţină la reuniunea UE de la Praga, Scholz consemnează că „Schengen este una din cele mai mari realizări ale Uniunii Europene şi trebuie să o protejăm şi să o dezvoltăm.

Asta înseamnă, de altfel, închiderea golurilor rămase” şi afirmă că „Croaţia, România şi Bulgaria îndeplinesc toate cerinţele tehnice pentru calitatea de membre cu drepturi depline”.

Sursa: B1

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare