miercuri, iunie 29, 2022

Cererea lui Liviu Dragnea de dizolvare a PSD, respinsă/Decizia nu este definitivă

Tribunalul Bucureşti a respins, luni, cererea fostului preşedinte al Partidului Social Democrat Liviu Dragnea de dizolvare a PSD, decizia instanţei nu este însă definitivă.

„Respinge cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene ca inadmisibilă. Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale a României. Sesizează Curtea Constituţională a României cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 45 alin. 2 Legea nr. 14/2003 republicată, în ceea ce priveşte sintagma «de către Ministerul Public». Respinge ca neîntemeiate excepţiile inadmisibilităţii şi prescripţiei dreptului material la acţiune corespunzător prejudiciului presupus cauzat reclamantului în intervalul 07.07.2006-18.12.2012”, a hotărât Tribunalul Bucureşti.

Instanţa a stabilit că dizolvarea PSD a fost formulată de o persoană lipsită de calitate procesuală.

“Respinge primul capăt de cerere ca neîntemeiat. Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantului în ceea ce priveşte capătul de cerere vizând dizolvarea pârâtului Partidul Social Democrat (PSD). Respinge capătul de cerere vizând dizolvarea pârâtului Partidul Social Democrat (PSD) ca fiind formulat de o persoană lipsită de calitate procesuală. Ia act că pârâtul Partidul Social Democrat (PSD) a solicitat cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, apel care se depune la Tribunalul Bucureşti”, potrivit instanţei.

Liviu Dragnea a depus anul trecut o cerere de dizolvare a PSD, partid pe care l-a condus până în momentul condamnării la închisoare.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner