CGMB/Proiect de rectificare bugetară: 63 de milioane de lei în plus, pentru subvenţii la transportul în comun şi energia termică

Consiliul General al Capitalei va dezbate luni un proiect de rectificare bugetară, conform căruia subvenţiile pentru transportul public şi pentru energia termică urmează să crească cu 63 de milioane de lei.

Pentru subvenţiile la transportul în comun va fi alocat un plus de 50 de milioane de lei, care vor ajunge astfel la un total de 1.171.897.550 lei, în acest an.

De asemenea, vor fi alocate 13 milioane de lei pentru subvenţii la energia termică, menite să acopere diferenţa de preţ şi tarif. În acest fel, suma totală destinată subvenţiilor la energie termică va creşte la 1.223.039.050 lei în 2023.

Decizia vine în contextul în care Comisia de Autorizare a Împrumuturilor Locale a fost de acord ca Primăria Capitalei să ia un împrumut de 150 de milioane de lei, dintre care 72 de milioane în acest an. Banii vor fi folosiţi pentru investiţii publice de interes local, precum: patinorul Flamaropol – 3,4 milioane lei; reabilitarea sistemului de termoficare – 12 milioane lei; penetraţie Prelungirea Ghencea şi supralărgire Bd. Ghencea – 10 milioane lei, pasajul Doamna Ghica – 31,5 milioane lei; reabilitarea sistemului rutier şi liniilor de tramvai Bd. Aerogării – 7,4 milioane lei; proiecte PIDU – 5,1 milioane lei.

La nivelul Direcţiei Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti vor fi alocaţi suplimentar 5,4 milioane de lei pentru sediul administrativ al Băncii de alimente. Se vor diminua în schimb cheltuielile de personal.

Totodată, Direcţia Generală Situaţii de Urgenţă propune achiziţionarea a două corturi gonflabile impermeabile cu 72.000 de lei şi diminuarea cu aceeaşi sumă a obiectivului de investiţii ‘Lucrări de reparare/modernizare puţuri de apă de mare adâncime’.

În urmă cu două zile, viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu anunţa că în acest an bucureştenii călătoresc mai mult cu transportul public de suprafaţă. Este vorba despre aproape 1,4 milioane de abonamente vândute în primele şapte luni ale acestui an, în creştere cu 21,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea au fost vândute 24,6 de milioane de călătorii, faţă de 20,9 milioane, în perioada ianuarie – iulie 2022.

‘Mijloacele noi de transport în comun şi metodele digitale de plată pe care le-am implementat anul trecut dau primele rezultate’, a scris viceprimarul, pe Facebook.

El a menţionat că în aceeaşi perioadă controlorii STB au aplicat mai puţine sancţiuni, fiind identificate mai puţine persoane care au călătorit fără bilet.

Sursa: PRESSONLINE

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare